Timpul petrecut acasă în această perioadă ne-a încurajat să observăm și să aducem schimbări la care altfel, poate nici nu ne-am fi gândit. Ne-am obișnuit să punem tot mai puțin accent pe casele noastre și să ne orientăm, în schimb, spre vacanțe luxuriante, cu peisaje deosebite, ceea ce nu este rău. Însă așa cum putem vedea, trebuie să ne simțim bine oriunde ne-am afla, mai ales #acasă, căci contextele se pot schimba în mod neașteptat.

Primăvara este momentul în care natura ne oferă un spectacol fascinant. Totul înverzește, florile își deschid petalele în cele mai vibrante culori și emană cele mai deosebite parfumuri. Doar că primăvara aceasta a fost diferită, nu ne-am putut bucura de natură atât de mult pe cât ne-am fi dorit, așa că ceea ce am putut face este să aducem natura la noi acasă.

Plantele și florile reprezintă plămânul verde al pământului și zi de zi, fiecare dintre noi ne bucurăm de beneficiile pe care acestea ni le aduc. Avându-le aproape, vom resimți cum aerul se reîmprospătează și cum starea noastră de bine se accentuează. În acest articol vom vorbi atât despre beneficiile majore pe care plantele ni le oferă, dar și cum le putem integra în casele, grădinile sau terasele noastre. Începem cu beneficiile, iar cele mai mari 3 avantaje sunt:

1. Ne protejează de răcelile sezoniere, de durerile de cap și ne oferă un somn liniștit

Plantele au puterea de a transforma dioxidul de carbon în oxigen, iar pentru o minte sănătoasă, oxigenul este foarte important. În plus, plantele cresc nivelul de umiditate din aer și astfel, scade nivelul particulelor de praf. Multe studii au demonstrat că oamenii care au avut în recuperarea lor medicală o plantă în apropriere, s-au vindecat mult mai repede.

2. Contribuie la fericirea ta și a familiei tale

Prin aspectul lor, dar și prin parfumul pe care unele plante îl emană, este demonstrat științific faptul că acestea contribuie în general, la fericirea oamenilor. Imaginează-ți cât de calm și relaxat te trezești, privind un pervaz plin de flori, care te încântă vizual în fiecare zi. În plus, îngrijirea lor aduce un sentiment de atașament față de acestea.

3. Diminuează stresul zilnic

Stresul apare în viețile noastre din foarte multe unghiuri, și societatea modernă caută tot mai multe soluții pentru tratarea și prevenirea lui. E simplu, câteva plante în jurul tău te vor ajuta ca atunci când ajungi acasă, să te deconectezi de problemele tale și să-ți transformi energia negativă într-o stare de bine.

Despre integrarea lor în casele și grădinile noastre am putea vorbi la infinit, căci limita este creativitatea fiecăruia dintre noi. Dacă te bucuri să locuiești acum la o casă cu grădină, ei bine, o poți transforma pe aceasta din urmă într-un adevărat paradis colorat și parfumat. Poți opta pentru tufe de trandafiri, lalele, lăcrimioare, liliac, dar și pentru pomi care să-ți ofere o recoltă pe cinste întreaga vară și toamnă. Foarte potriviți sunt și arborii ornamentali Tuia, care fascinează prin nuanța lor de verde intens. Mai multe idei pentru amenajarea grădinii tale poți citi aici.

Chiar și un apartament se poate bucura de frumusețea plantelor, iar dacă beneficiezi de un balcon, îl poți transforma într-o terasă absolut relaxantă prin integrarea câtorva plante și flori, pe care să le armonizezi cu elemente de decor din natură: o măsuță de lemn, mochetă care imită iarba și diferite accesorii în nuanțe arămii și aurii.

Cu o cană de cafea și cartea preferată în compania plantelor din casa ta, te poți bucura de un mediu de viață mai sănătos, și de ce nu, mai frumos. Atât timp cât vei avea grijă de ele și le vei oferi apă și iubire, plantele vor avea grijă ca tu și familia ta să aveți parte de un aer curat și de momente relaxante.

Și dacă pe lângă toate astea, te afli în căutarea locuinței perfecte pentru tine și familia ta, la noi în portofoliu vei găsi atât case cu grădini spațioase în Nordul Bucureștiului, cât și apartamente cu terase generoase. Te invităm să descoperi online proprietățile disponibile aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.