Sosirea primăverii aduce odată cu renașterea naturii, un plus de energie și momente prielnice pentru planuri de viitor. Dacă deja ești proprietarul unei case cu grădină, atunci te poți considera norocos să poți respira un aer ceva mai curat. Dar dacă ești în căutarea casei mult visate, noi, Click4home, avem o varietate de proiecte care îți pot fi pe plac. Le poți consulta pe toate în detaliu printr-un simplu click aici.

Acum, hai să povestim puțin despre grădina ta și cum poți face ca prin câteva elemente cheie, incluse într-un plan bine pus la punct și cu costuri optime, să ai spațiul la care ai visat mereu. Pe lângă aerul curat pe care ți-l oferă, o grădină este spațiul ideal pentru momentele de relaxare petrecute alături de cei dragi, spațiul care te încarcă cu energie pozitivă. Iar ca asta să se întâmple, trebuie să fie amenajat conform personalității tale.

În primul rând, sfatul nostru este să aloci cât mai mult spațiu pentru verdeață. De la gazon natural, la diferiți pomi și plante, toate acestea vor crea o ambianță asemănătoare unei ieșiri în natură. Pe lângă oxigenul pe care acestea îl emană, ele oferă, de asemenea, un mediu calm în care vă puteți destinde atunci când stresul cotidian vă prinde din urmă. În plus, pentru un accent de culoare, puteți planta și câteva flori care să completeze întregul decor și care să vă întâmpine cu o mireasmă aparte de fiecare dată.

În funcție de spațiul de care dispui, poți împărți grădina în mai multe zone cu destinații diferite. O zonă pentru relaxare, una pentru grătar, un spațiu de joacă dedicat copiilor, un spațiu pentru grădinărit sau cultivat legume, iar lista poate continua în funcție de plăcerile voastre. Este important să vă gândiți la priorități și la scopul final pe care doriți să-l obțineți de la acest spațiu.

Mobilierul de grădină și elementele de decor pot fi cât mai minimaliste, astfel încât să nu încarce foarte mult spațiul natural. Pentru că vorbim de exterior, noi îți recomandăm să optezi pentru piese de mobilier din lemn natural, nevopsit, pentru a se integra perfect în acest concept. Dacă timpul îți oferă posibilitatea, poți crea chiar tu mobilierul foarte ușor, cu ajutorul unor paleți de lemn și câteva perne și pături decorative. La fel, păstrează naturalețea și în zona de grătar. Foișoarele sunt foarte la modă în ultimul timp, însă uneori, pot să aglomereze grădina inutil. Noi îți recomandăm să amenajezi un colț cu fotolii și canapea, unde să te poți bucura în liniște de toate deliciile preparate la grătar.

Zona de joacă pentru copii este de mare ajutor atunci când vrei să păstrezi cât mai frumos estetica grădinii tale. Având un spațiu special destinat lor, aceștia se vor bucura la maxim de micile aventuri din grădină. Poți include foarte ușor o groapă mică de nisip, un leagăn, o trambulină pe care să-și consume energia, sau poți construi un mic ansamblu de joacă din lemn. Orice variantă vei alege, cu siguranță se vor bucura din plin de ea.

Dacă spațiul tău e mai restrâns, avem și pentru tine câteva secrete. Cel mai important dintre ele este să-ți gândești planul de amenajare pe verticală și nu pe orizontală. Asta înseamnă că poți apela la jardiniere suspendate, la grădini verticale așezate pe paliere speciale, la plante agățătoare și ghivece mici, decorative. Astfel, poți extinde și mai mult zona verde din spatele casei tale.

Iuminatul este elementul cheie care finisează orice grădină.  Serile de vară petrecute într-un mediu relaxant necesită o lumină caldă și nu foarte puternică. Poți opta pentru ghirlande de beculete, lampioane sau felinare, căci toate se integrează perfect în conceputul natural.

În tot acest proces îți poate fi alături și unul dintre partenerii noștri pe partea de design. Iar pentru estetica grădinii tale pe termen lung, avem de asemenea servicii disponibile de întreținere. Trebuie doar să ne contactezi, iar noi îți vom prezenta toate beneficiile oferite de partenerii Click4home.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.