Până acum puțin timp, accesibilitatea era cuvântul cheie care apărea în decizia imobiliară a fiecărei familii: să fii aproape de birou, de centre comerciale, dar și de viața socială din centrul orașului. Însă noile tendințe arată că supremația acestui termen a fost diminuată, iar în viețile familiilor, prioritare sunt acum siguranța și sănătatea, fiind urmate de liniște și aproprierea de natură. Idealul tuturor este să îmbine toate aceste elemente și să găsească o locuință care le bifează pe toate. Și cum totul este posibil, în urma acestui articol vei găsi atât soluțiile potrivite pentru tine și familia ta, cât și toate argumentele de care ai nevoie să iei o decizie imobiliară corectă. Așadar, ce alegi: o casă la periferie versus un apartament în centrul Bucureștiului?

În primul rând, abordăm subiectul siguranței și al sănătății. Un apartament în centrul Bucureștiului s-ar putea să nu fie chiar atât de sigur. Este o zonă dinamică, extrem de circulată atât de localnici cât și de numeroși vizitatori, pe când, într-o zonă rezidențială, accesul este limitat și controlat, iar copiii tăi se pot bucura în siguranță de toate jocurile copilăriei. Desigur, aducem în discuție și siguranța bunurilor tale din casă, dar și a mașinii. Ansamblurile rezidențiale noi construite la periferia orașului sunt supravegheate de camere video, accesul în interiorul lor este controlat de barieră, iar unele beneficiază chiar și de un paznic.  În plus, fiecare apartament și fiecare casă sunt gândite cu locuri de parcare sau chiar garaj.

Aducem în discuție mai apoi construcțiile noi din zonele de lângă oraș, versus blocurile vechi din centrul Bucureștiului. Într-un articol anterior am detaliat pe larg avantajele unei case sau unui apartament nou, în comparație cu un imobil vechi. Te invităm să îl parcurgi integral aici. Așadar, vei citi că blocurile noi au avantajul materialelor de calitate folosite în construcții, dar și instalațiile sanitare și electrice noi, pe când apartamentele vechi au nevoie de reparații în mod constant și compartimentarea este mult mai dezavantajoasă.

Calitatea aerului și mediul de viață sunt unii dintre cei mai importanți factori, mai ales pentru familiile tinere care vor să le ofere copiilor lor un trai sănătos. Este adevărat că în centrul orașului sunt multe creșe, școli, grădinițe, dar restul de timp liber al copilului rămâne de petrecut în spatele blocului, între betoane, respirând noxele pe care numeroasele autoturisme le elimină. În ansamblurile rezidențiale noi, sunt concepute locuri de joacă special amenajate pentru cei mici, iar în plus, în zonele cu ansambluri de case de exemplu, există multe parcuri în care copiii se pot bucura de joacă și natură în același timp, respirând un aer mult mai curat.

Latura socială a oamenilor este prezentă la fiecare dintre noi, așa că un aspect foarte important atunci când cumpărăm o locuință este și comunitatea din care vom face parte. În zonele de periferie, în ansamblurile rezidențiale noi, se formează comunități dinamice, din familii tinere, dornice de un nou început, într-o comunitate fresh, modernă, cu statut similar cu al lor.

Nu în cele din urmă ajungem și la subiectul financiar, prețul imobilului. Apartamentele situate în centru vor avea cu siguranță un preț ridicat raportat la suprafața utilă, și asta pentru că accesibilitatea de care vorbeam puțin mai sus își face simțită influența. La prețul unui apartament în centru, vei găsi însă, o casă la periferia orașului, care, în funcție de nevoile tale, poate avea la fel de multă accesibilitate pentru tine. În plus, respiri un aer mai curat, ai mai multă siguranță oferită de ansamblurile rezidențiale cu acces controlat și te bucuri de o viață mai liniștită, ferită de agitația și zgomotul urban.

Așa cum ți-am promis mai sus, ți-am oferit cele mai importante argumente pro și contra pentru ca tu să poți lua acum o decizie imobiliară corectă pentru familia ta. Acum, a venit momentul să-ți oferim și soluțiile despre care povesteam. În portofoliul Click4home găsești o mulțime de ansambluri rezidențiale cu apartamente, case individuale sau tip duplex, aflate în zona de Nord a capitalei, în principal în Tunari, Ilfov. Te invităm să le descoperi pe fiecare în parte, iar dacă una dintre locuințe se potrivește familiei tale, hai să stabilim o vizionare împreună.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.