Cauți casa unde tu și familia ta să fiți fericiți și să vă simțiți în siguranță? Atunci când punem lucrurile în balanță, reușim să ne facem o idee mai clară asupra lucrurilor care sunt potrivite pentru noi. Dacă într-un alt articol ți-am povestit despre duplexuri, azi am analizat pentru tine subiectul caselor individuale și ne vom concentra spre a-ți prezenta aspectele care te vor avantaja în cazul unei astfel de decizii.

O locuință nu înseamnă construcția, ci înseamnă toată energia și trăirile pe care ne dorim să le avem atunci când intrăm pe ușă. Acasă e locul unde petrecem timpul cu familia, unde ne deconectăm de la responsabilitățile job-ului și alegem să profităm de timp în favoarea noastră. Acasă regăsim tot confortul, atât fizic cât mai ales psihic.

Cuvântul acasă poate prinde diferite forme, printre care și o casă individuală. Dacă te-ai întrebat și tu dacă acest tip de proprietate este pentru tine și familia ta, atunci vom trece împreună prin punctele forte.

+ Spațiu: atunci când te bucuri de o casă individuală, te bucuri și de spațiul din jurul ei. Acestea vin dotate de cele mai multe ori cu o curte astfel că, ai posibilitatea de a te bucura în momentele de recreere de aer curat, poate un moment de socializare cu cei dragi sau pur și simplu de câteva momente de relaxare.

+Viața socială: având în vedere că piața imobiliară este într-o continuă dezvoltare, vei găsi o mulțime de opțiuni, printre care și una potrivită pentru nevoile tale și a familiei. Construcțiile de case individuale noi fac parte, în majoritatea cazurilor, din cartiere rezidențiale. Acest lucru înseamnă o viață socială sigură și posibilitatea de a lega noi prietenii.

+Customizare: pentru majoritatea oamenilor, o casă înseamnă mai mult decât un acoperiș deasupra capului; aceasta este cuibușorul perfect când vine vorba de viața personală. O casă îți oferă posibilitatea de a o personaliza în funcție de preferințele și gusturile tale, după bunul tău plac. Deținerea unei case îți oferă libertatea deplină de a o transforma exact cum îți dorești, atât în interior, cât și în exterior.

+Siguranță: când achiziționezi o casă individuală, oferi familiei tale un spațiu propriu. La sfârșitul unei zile lungi la birou, întoarcerea acasă aduce în viața ta un sentiment de securitate și confort, un sentiment de neînlocuit. Până la urmă, ”nicăieri nu e ca acasă”.

+Intimitate: o casă individuală vă oferă intimitate pentru a petrecere cele mai de preț momente împreună. Spațiul propriu înseamnă mai multă liniște și armonie pentru tine și familia ta, pentru a vă desfășura activitățile exact așa cum vă doriți.

+Investiție: a deține o proprietate înseamnă și o investiție în viitor. Având în vedere dinamica acestei piețe, o locuință îți va asigura stabilitate în viața personală, și îți aduce un bun în plus pe care poți ulterior să îl valorizezi, pentru a reinvesti, sau îl poți închiria. Cu cât amâni mai mult acest pas, suma investită poate fluctua. Întârzierea cumpărării proprietății poate avea ca rezultat o investiție mai mare, dat fiind faptul că alegi în continuare, spre exemplu, să plătești chirie.

Bineînțeles, așa cum spuneam la început, există anumite contraste față de aceste puncte pozitive. Suntem transparenți, așa că îți vom expune și câteva aspecte pe care să le iei în vedere atunci când vine vorba de achiziționarea unei case individuale.

- Întreținerea: orice casa individuală presupune un volum mai mare de muncă când vine vorba de mentenanța acesteia. Chiar dacă poți apela la profesioniști care să te ajute cu diverse lucruri, va trebui să înveți și tu cum funcționează toate lucrurile, ceea ce presupune multă răbdare.

- Bugetul: cu o proprietate mai mare, costurile urcă pe toate ariile, fie că vorbim de taxe, materiale, sau facturi. Trebuie să fii pregătit pentru aceste aspecte și să le iei în calcul atunci când vrei să cumperi o astfel de proprietate.

Cumpărarea unei case individuale vine la pachet și cu o serie de responsabilități, dar și cu recompense pe măsură. Dacă și tu îți imaginezi o viață echilibrată, într-un loc în care să profitați de toate aspectele unei vieți la casă, atunci acest tip de proprietate este pentru voi. În continuare, te invităm la un tur virtual asupra caselor individuale ce fac parte din portofoliul de proprietăți Click4Home, aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.