News

Vile Tunari – case prietenoase cu mediul, de la construcție până la amenajare

De Dinu Iuliana
Pornit mai 12, 2022

Vile Tunari – case prietenoase cu mediul, de la construcție până la amenajare

Vile Tunari reprezintă azi opțiunea unei case confortabile, cu arhitectură modernă, dar și prietenoase cu mediul, adaptate oamenilor care militează pentru un mediu cât mai sănătos și sustenabil pentru ca multe generații de acum înainte să se bucure în continuare de minunile naturii. Pentru acest obiectiv, poți încă din faza de proiectare și construcție, să faci anumite alegeri care să contribuie la optimizarea consumului de resurse, în timp ce tu te vei bucura de casa la care ai visat mereu. Despre toate aceste beneficii, dar și despre soluțiile pe care le ai la îndemână, am ales să îți relatăm azi, în acest articol despre vilele prietenoase cu mediul, pentru o planetă verde și multe familii fericite.

Optimizezi consumul de resurse naturale

În faza de construcție este important să fie gândite spațiile cu cât mai multă lumină naturală, și optimizarea energiei folosite pentru încălzirea/ răcorirea casei tale. Vile Tunari sunt proiectate în funcție de punctele cardinale pentru ca tu să ai deja asigurate premizele unei case eco-friendly. De asemenea, în etapa de construcție materialele folosite la structura de rezistență, izolarea sau compartimentarea casei sunt foarte importante. De exemplu, în cazul izolației poți opta pentru cânepă sau lână, materiale care poluează mai puțin și mențin temperatura dorită mai mult timp. Acest lucru înseamnă că tu vei folosi mai puține resurse pentru încălzirea sau răcirea casei tale. 

Vile Tunari – case prietenoase cu mediul, de la construcție până la amenajare

Integrarea unui sistem smart în viitoarea ta casă 

Inteligent înseamnă adesea și mai responsabil. Integrarea unui sistem smart în locuința ta, îți va permite să controlezi resursele folosite. Acest lucru înseamnă că tu vei folosi resursele doar atât cât îți dorești, fără să ai grija de a stinge lumina când o încăpere nu este folosită, de a verifica dacă ai lăsat centrala pornită pe temperatură mare, atunci când nu ești acasă sau de a controla mereu consumul pentru casa ta. De asemenea, dacă ești plecat în vacanță, termostatul poate menține o temperatură confortabilă în întrega casă având grijă în același timp și de consum, respectiv facturile tale. Într-un sistem smart de nivel de bază, ai putea include: controlul luminilor, controlul termostatelor în toată casa, controlul accesului sau senzori de gaze. Nu uita să te asiguri că vei avea flexibilitatea de a putea ajusta oricând dorești sistemul smart al viitoarei tale case, în funcție de nevoile ce pot apărea.

Vile Tunari – case prietenoase cu mediul, de la construcție până la amenajare

Aerul din casa ta este și el foarte important

Când alegi vile Tunari, automat distanțarea față de oraș îți va asigura un aer de o calitate mai bună. Însă, poți alege să aduci mai multă natură în casa ta, optând pentru plante de interior care purifică aerul. Aceste plante au capacitatea de a împrospăta aerul, eliberează oxigen, elimină praful, umiditatea în exces, radiațiile emise de electrocasnice sau substanțele toxice. Astfel, te poți orienta către aloe vera, palmierul Areca, ficusul de cauciuc, palmierul de bambus, arbustul veșnic verde chinezesc, iedera englezească, acestea sunt buni purificatori ai aerului, eliminând majoritatea poluanților atmosferici.

Decorează-ți casa folosind obiecte de mobilier prietenoase cu mediul

Dacă ești în faza de amenajare a locuinței tale, îți propunem cel puțin două soluții de luat în calcul pentru o casă prietenoasă cu mediul înconjurător. Poți opta pentru modelele de design circular (piese de mobilier deja existente, dar recondiționate) sau poți selecta doar categoria de produse bio ale platformelor care comercializează mobilier și piese de amenajare de interior. Vei putea opta doar pentru produsele care au la bază materiale reciclabile, cu impact negativ minim asupra naturii, cu grad mărit de degradabilitate naturală sau biodegradabilitate.

Dacă și ție își pasă de mediu și ești în căutarea unei case noi, te invităm să consulți ansamblurile de vile Tunari disponibile, pe https://click4home.ro/proprietati/  sau să ne suni la 0727 722 907 pentru oferte personalizate.

Vile Tunari – case prietenoase cu mediul, de la construcție până la amenajare