Cu siguranță trecem printr-o perioadă care ne încearcă pe toți, într-o anume măsură, pe fiecare dintre noi, dar poate fi oportunitatea ta de a transforma acest timp în ceva frumos și liniștitor. Iar asta, ține de cum alegem să privim lucrurile, și cum alegem să ne simțim în final. Într-o notă contrastantă cu tot ceea ce se petrece în jur, noi alegem să ne orientăm gândurile spre pozitiv și să deprindem tot ce e mai bun din fiecare situație.

Se întâmplă ca, din fericire pentru situația actuală, tot mai mulți petrecem mai mult timp acasă. Fie că lucrăm, fie că avem grijă de copii și cei dragi, este cea mai bună decizie pe care o putem lua acum. Iar pentru că stai acasă, ai nevoie de o serie de activități, așa că, ne-am gândit să-ți propunem câteva lucruri pe care le poți face acum, lucruri care îți vor prinde bine și mai târziu:

1. Curățenia de primăvară – coincidență sau nu, primăvara este anotimpul în care fiecare casă trece printr-o curățenie generală. Acum, cu timpul suplimentar disponibil, te poți ocupa de ea până în cele mai mici amănunte. Sertarele pline de maculatură și creioane pot fi acum eliberate, hainele pe care nu le mai porți pot fi sortate și poate chiar donate unor persoane defavorizate, zonele greu accesibile din spatele corpurilor de mobilier pot fi curățate la dungă, caloriferele pot fi igienizate corespunzător și fiecare lucru peste care treceai până acum cu mai multă grabă, poate fi tratat cu cea mai mare atenție.

2. Redecorarea/ Regândirea spațiului – la un moment dat, monotonia intervine în orice casă. De câte ori nu te-ai gândit că dulapul poate ar arăta mai bine poziționat altundeva, că patul ți-ar plăcea să fie cu fața spre geam pentru a vedea răsăritul, că tablourile ar căpăta mai mult sens așezate în altă parte, și așa mai departe. Ei bine, dacă nu acum, atunci când să fie un moment mai bun de a-ți reinventa spațiul, prin simpla mutare a mobilierului prin casă?

3. Confecționarea de noi accesorii pentru casă – la cumpăna dintre două anotimpuri, atât noi, cât și casa noastră, trecem printr-o schimbare. Noi devenim mai solari și plini de energie, iar căminul nostru își schimbă decorul de la iarnă, la primăvară – vară. Există multe accesorii de casă pe care le poți face singur sau cu cei mici, cât timp #staiacasă, accesorii de care te poți bucura multe sezoane de acum încolo. De exemplu, poți face o vază de flori dintr-un simplu pet de 2 l tăiat în jumătate, pe care îl acoperi de lipici și îl înfășori în sfoară maro sau albă. Te alegi cu un accesoriu inedit, dar și cu o mulțumire din partea planetei că ai reciclat acea bucată de plastic.

4. Facem birou acasă – dacă faci parte dintre oamenii care până acum nu au mai lucrat de acasă iar acum ești nevoit să o faci, nu te gândi că va fi necesar să faci asta doar din pat. Ai nevoie doar de o masă, pe care o poți muta într-un colț din living sau mansardă, sau poate, dispui de o cameră pe care nu o foloseai până acum. Astfel, și tu, dar și restul familiei va știi că acolo este o zonă de muncă ce trebuie întreținută ca atare, cu liniște și accesorii utile: căști, instrumente de scris, agendă, planner sau tablă cu post-i-uri, toate acestea pentru a avea parte de confortul de la birou.

5. Planuri de viitor – planurile fac parte din viața noastră, și cu ele ne alimentăm cele mai multe gânduri pozitive. Fie că îți dorești o mașină nouă, să-ți amenajezi grădina, sau chiar o casă pentru tine și familia ta, acum este cel mai bun moment să te documentezi cu atenție și să aduni cât mai multe oferte.

Noi, platforma digitală Click4home, suntem consultantul tău imobiliar, concepută încă de la început să funcționeze la distanță, în online, pentru oameni cu agende încărcate. Înțelegem perioada grea pe care o traversăm acum împreună, de aceea, te ajutăm să îți duci mai departe visul și să-ți cauți în continuare casa perfectă pentru tine și familia ta. Te așteptăm la un tur virtual al proiectelor noastre aici, iar dacă unul dintre ele se pliază pe nevoile tale, venim cu drag în întâmpinarea ta cu toate detaliile pe care trebuie să le știi.

Când tu decizi că ne putem vedea, te vom trata cu prioritate și te vom ajuta să-ți întâlnești posibila viitoare casă și live. Până atunci, aveți grijă de voi și de cei dragi. Respectați toate regulile de igienă necesare, și abia așteptăm să ne vedem cu bine!

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.