Entuziasmul găsirii spațiului pe care să îl transformi în casa la care ai visat poate fi un proces epuizant. Ne proiectăm așteptări, ne imaginăm lucrurile în felul nostru, iar atunci când realitatea nu se pliază cu gândurile noastre, tindem să fim dezamăgiți.

În contrast cu aceste lucruri,  acest pas ar trebui să fie unul dintre cei mai minunați. Păstrează în minte că în curând te vei muta în casa ta, iar lucrurile se vor așeza de la sine. Până atunci, am scris câteva sfaturi utile pe care le poți pune în practică în cazul în care iei în considerare varianta unei locuințe mai mici.

Ce faci când găsești locuința perfectă dar, există un dar, căci spațiul e prea mic?

Ești creativ. Îți imaginezi că așezând lucrurile într-un mod armonios, vei putea crea iluzia unui spațiu mult mai mare.

Lumină naturală

Dacă ești un iubitor al soarelui, atunci acest truc este pentru tine. Lumina este o modalitate simplă și naturală, prin care spațiile mici devin mai extinse. Lasă lumina naturală să pătrundă în interiorul camerei și vei crea astfel, iluzia unui loc mai spațios.

Dar dacă vei simți nevoia uneori de un somn adânc în timpul zilei sau mai multă intimitate, adaugă draperii închise la culoare, pe care să le tragi la nevoie.

Nonculoare

La o primă vedere monoton, vopsirea pereților în alb îți deschide mai mult spațiul și fiind așa versatil, îți permite să te joci cu fel și fel de accente de culori. Nuanțele închise tind să absoarbă lumina, făcând astfel spațiul să pară mai mic.

Albul este simplu, dar sofisticat, iar atunci când este transpus alături de alte elemente într-un mod corect, poate să îți ofere căminul la care ai visat.

Reflexie

Oglinda poate să fie cel mai bun prieten atunci când te muți în noua locuință. Datorită reflexiei pe care o face cu lumina care pătrunde natural, vei avea partea de o încăpere și mai spațioasă. Și dacă pătrunzi puțin în zona creativă, vei descoperi că sunt o mulțime de oglinzi care mai de care mai interesante, cu un design inedit. Acest lucru înseamnă că o oglindă, care e un element practic, devine chiar un obiect decorativ.

Less is more

Cu siguranță nu e prima oară când auzi de acest principiu. Ei bine, se aplică de multe ori și în designul de interior. E o abordare care te ajută din toate punctele de vedere atunci când ai provocarea de a transforma un spațiu mic, într-unul aerisit. Renunță la tot ce nu e necesar și adoptă un stil mai simplist, dar care îți va oferi un vibe fresh și pozitiv în locuință.

Dacă rezonezi cu acest stil de amenajare, cel minimalist, designerii echipei Click4Home și-au folosit inspirația pentru a concepe spații în această idee, în ansamblul rezidențial 4Residence. Le poți vedea aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.