Sistemul de încălzire în pardoseală, pentru o casă într-un ansamblu rezidențial Tunari
Încălzirea în pardoseală a devenit un aspect pe care tot mai mulți oameni îl iau în considerare, atunci când își achiziționează o casă nouă într-un ansamblu rezidențial Tunari. Ne-am documentat și am tras niște concluzii pro și contra acestui sistem de încălzire, pe care vi le prezentăm în acest articol.
Cele mai multe modele de calorifere pe care le vedem prin case în general strică aspectul unui interior și încurcă multe planuri de amenajare, ocupând spațiu prețios, care ar putea fi folosit, în numeroase alte moduri.
Încălzirea în pardoseală ne ajută în schimb, să salvăm spațiu și oferă acea senzație de simplitate pe care ne-o dorim cei mai mulți dintre noi. În plus, încălzirea în pardoseală distribuie căldura mult mai uniform în toată casa, nu doar în jurul unui calorifer, fiind unul dintre punctele pro ale acestui sistem. Un alt avantaj este siguranța în ceea ce îi privește pe cei mici. Lipsa caloriferelor înseamnă adesea o grijă în minus pentru părinți, în ceea ce privesc colțurile ascuțite sau temperaturile înalte ale acestora.
Chiar dacă la începutul acestor sisteme existau anumite dubii legate de materialele care acoperă sursa de căldura din pardoseală, după mulți ani de testare, se confirmă că majoritatea acestora se comportă foarte bine. Parchetul de lemn, parchetul laminat, piatra naturală, mocheta sau gresia de orice tip, îți oferă un randament de căldură optim. Senzația de picioare calde atunci când ieși din duș va rămâne în topul preferințelor tuturor celor care optează pentru acest sistem de încălzire.
Și din punct de vedere energetic sistemul de încălzire în pardoseală are un avantaj major, necesitând o încălzire de 29 de grade doar sau mai jos de atât, în funcție se tipul finisajului ales în casa situată într-un ansamblu rezidențial Tunari.
Avantajele pot continua, dar haideți să ne uităm și la dezavantaje. Costurile de instalare sunt mai ridicate, dar pe termen lung acestea se sting cu ușurință. Poate reprezenta un dezavantaj, atunci când bugetul inițial este limitat. Dacă nu sunt instalate cum trebuie, reparațiile pot fi de asemenea costisitoare și de durată, în comparație cu un calorifer defect. Fiind un sistem complex, la cea mai mica defecțiune, întreg sistemul se oprește. De aceea este recomandat să lucrați cu profesioniști, când vine vorba de instalare.
Acest sistem chiar dacă lasă pereții liberi, afectează înălțimea. Este nevoie de aproximativ 15 centimetri pentru a putea fi instalat. Pentru o încăpere deja joasă această distanță poate afecta confortul. Timpul de încălzire în cazul sistemelor de încălzire în pardoseală este mai lung. Astfel, dacă nu aveți posibilitatea de a controla sistemul de la distanță, va trebui să rămâneți cu geaca pe voi atunci când vă întoarceți de la ski.
Sperăm că aceste sfaturi au fost de folos și vrem să știm și experiența voastră cu aceste sisteme, jos în comentarii, iar pentru alegerea unei case într-un ansamblu rezidențial Tunari, te invităm să intri pe https://click4home.ro/proprietati/, unde poți consulta lista caselor și să faci alegerea potrivită pentru tine și cei dragi!