Bucătăria este unul dintre cele mai îndrăgite spații din casă, locul care ne atrage cu cele mai savuroase arome, locul în care au loc cele mai îndrăznețe experimente culinare, dar și locul unde facem planuri pentru îndeplinirea visurilor. Dimineața începe aici, cu o cafea aromată, iar ziua se încheie tot în bucătărie, cu o cină delicioasă. Este poate una dintre încăperile în care petreci cel mai mult timp de-a lungul zilei și care merită amenajată astfel încât să-ți ofere o stare de bine atât ca design, dar și ca utilitate. Cum reușim să îmbinăm aceste lucruri într-un mod cât mai armonios? În acest articol îți oferim câteva sfaturi pentru o bucătărie practică, decorată cu bun gust.

Organizează bucătăria pe orizontal, dar și pe vertical

Într-un apartament, spațiul este mai limitat, pe când într-o casă, te bucuri de el din plin. În orice caz, dorim ca bucătăria noastră să fie aerisită și luminoasă, să aibă un design curat și să nu fie încărcată cu elemente inutile. Pentru a te bucura de acest rezultat, este important să optezi cât de mult poți pentru corpuri de mobilier suspendate, care îți vor oferi spațiu suficient pentru depozitarea veselei și a diverselor electrocasnice. Este important să păstrezi blatul de bucătărie ca loc de gătit și să nu aglomerezi această zonă cu prea multe obiecte. În plus, dacă nu toate electrocasnicele păstrează aceeași gamă de culori, acestea pot întrerupe armonia coloristicii generale.

Integrează o insulă în bucătărie

Insula reprezintă atât un element de design aparte, cât și unul practic. În insulă pot fi integrate fie electrocasnice, cuptorul și aragazul, fie chiuveta, oferindu-ți astfel mai mult spațiu pentru gătit. De obicei, insulele se integrează cel mai bine într-o bucătărie de tip open space, dar nu există nici o regulă care să limiteze implementarea ei în alte tipuri de spații. Oferă bucătăriei un aer modern cu o arhitectură interioară aparte, iar în același timp, îți oferă ție prilejul de a găti într-un spațiu bine optimizat.

Alege o paletă deschisă de culori 

Culorile deschise te ajută să creezi iluzia unui spațiu mai mare, deschis și luminos, indiferent de dimensiunea bucătăriei tale. În plus, oferă senzația unui design curat, aerisit, un loc în care abia aștepți să începi fiecare dimineață. Pe de altă parte, culorile deschise, mai cu seamă albul, poate fi provocator în bucătărie, căci deseori, preparatele sunt colorate și pot păta mobilierul. Alege materiale care se curăță ușor, iar în ceea ce privește blatul de bucătărie, alege unul cu protecție pentru zgârieturi.

Mai mult, atunci când vrei să le faci poftă celor dragi cu preparatele gătite, contrastul între farfurii și decorul deschis va fi subiectul celor mai atractive poze.

Oferă-i viață cu diverse plante

Pe lângă faptul că ne oferă o stare de bine și au puterea de a ne elibera de stres, plantele aduc și un plus de design în orice încăpere. Poți opta fie pentru o mini grădină de plante aromatice, busuioc, rozmarin, cimbru, fie pentru diverse plante ambientale.

O bucătărie practică, decorată cu bun gust, poate fi obținută cu succes indiferent de buget. Ai nevoie doar de puțină inspirație și creativitate, sau poate chiar de un designer de interior, caz în care te putem ajuta cu cele mai bune recomandări.

Dacă până la amenajarea bucătăriei mai ai de căutat casa ideală, suntem bucuroși să te ajutăm cu opțiuni potrivite familiei tale. Te invităm să vezi proprietățile disponibile în portofoliul nostru și să ne contactezi pentru a programa o vizionare.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.