Fiecare familie este unică, așa că în mod firesc, locuința potrivită pentru voi vine ca o opțiune personalizată, în primul rând în funcție de obiceiurile voastre. Alegerea unei case reprezintă o decizie în perspectivă, deoarece este cel mai probabil ca nevoile voastre de acum să se modifice mai mult sau mai puțin în viitorul apropiat și mediu. Astfel, e important să luați o decizie în perspectivă, armonizând atât comportamentul familiei din prezent, cât și obiceiurile ei din viitor.

Și ca să fim cât mai specifici și să-ți fim de ajutor în căutare, iată care sunt elementele în jurul căreia se va contura casa ideală pentru familia ta.

Preferați dinamica urbană sau liniștea unei zone retrase, dar cu acces rapid către oraș?

Stilul de viață și accesul de care aveți nevoie la oraș este un bun criteriu în alegerea unei locuințe, mai exact, în alegerea zonei unde aceasta se situează. Când vorbim de o familie, siguranța și liniștea vin pe primul loc, așadar o casă în apropierea orașului este exact ce ai putea avea nevoie, mai ales dacă ai copii și vrei ca ei să ajungă repede și bine la școală, dar și la ieșirile în oraș cu prietenii. De aceea, este important să te asiguri că te afli suficient de aproape de oraș astfel încât să te poți bucura în continuare de toate facilitățile acestuia. Tunari este zona ideală de a locui la casă, fiind la doar 8 km distanță de București. Aici aleg să se mute familiile tinere, cu copii și animale de companie, care își doresc o viață modernă, liniștită.

Vă plac mai degrabă activitățile în aer liber, sau cele de interior?

Un alt aspect important în definirea casei potrivite este acesta. Dacă familia ta se bucură de plimbările în natură și de conexiunea cu aceasta, atunci te orientezi către o vilă care cuprinde o grădină proprie mare, cu suficient spațiu pentru momentele petrecute în aer liber, ca exemplu, vilele individuale din Skylight Residence. Dacă dimpotrivă iubiți serile petrecute pe canapea la un film, atunci ai nevoie de mai mult spațiu pentru interior decât exterior, pe care să îl poți amenaja cum dorești. De exemplu, poți opta și pentru casele din Paradis Residence care au în structură un pod mansardabil cu acces direct din scara interioară, cu ferestre Velux, spațiu pe care îl poți gândi ca pe o cinema acasă, o sală de sport sau chiar un atelier de creație.

Care este perspectiva voastră asupra intimității?

Ca o soluție pentru familiile cu buget mediu, dar care doresc să trăiască la o casă cu grădină, au fost dezvoltate în domeniul imobiliar duplexurile. Acestea reprezintă o proprietate mare, împărțită în două, rezultând astfel două case cu acces și teren separat. Singura mențiune la această locuință este peretele comun cu vecinul de lângă, însă acesta nu reprezintă neapărat un dezavantaj, casele fiind proiectate astfel încât să fie cât mai bine antifonate.

Așadar, în funcție de buget și preferințe, puteți opta între o vilă individuală precum cele din Skylight Residence, sau o vilă tip duplex precum cele din ansamblul Paradis.

La școală, grădiniță, birou...

Cu siguranță și acestea sunt aspecte importante care definesc locația viitoarei voastre case. Însă ce trebuie să ne gândim pe termen mediu și lung, este faptul că acestea se schimbă. Școli și grădinițe există în toate zonele din București, iar în zona de nord sunt numeroase opțiuni private de prestigiu. De asemenea, în această perioadă am înțeles faptul că munca de la birou este și ea condiționată de contextul social, astfel că, foarte probabil, majoritatea lucrăm de acasă.

Toate aceste elemente sunt variabile și nu ar trebui să limiteze căutările tale. Desigur, poți prefera o zonă sau alta din motive personale, iar acest lucru este perfect normal.

În concluzie, așa cum vezi, alegerea unei case este ușoară cu noi alături de tine, în tot acest proces. În funcție de nevoile și dorințele voastre, vom găsi cele mai bune alternative și împreună le vom viziona pe cele care îți oferă cel mai mare potențial. Întregul nostru portofoliu de proiecte disponibile îl găsești aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.