News

Livingul, punctul central al casei tale

De Dinu Iuliana
Pornit august 27, 2021

Living-ul este epicentrul oricărei locuințe, locul care dă tonul amenajării și al stilului abordat în locuință. Venind după un an în care ne-am petrecut cu toții mult timp în această parte a casei, tendința de a avea un living deschis cu zona de dining și bucătărie rămâne o practică adoptată de către designeri și adoptată de tot mai multe familii.

Confortul canapelei sau al fotoliilor a devenit și va continua să rămână un criteriu important al funcționalității spațiului o dată cu invazia ecranelor inteligente care aduc cinematografia și entertainmentul în casele noastre pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru cei care își doresc să facă o pauză de la ecrane și să se relaxeze citind seara, șemineul rămâne o piesă de referință în centrul casei, iar oferta în această direcție este una extrem de bogată.

Cum nevoia de un birou în casă a determinat transformarea camerei de oaspeți în working space, o canapea extensibilă este alternativa pe care cei mai mulți au ales-o pentru a găzdui eventuali vizitatori.

Din punct de vedere estetic, lipsa călătoriilor în țări exotice a determinat tendința amenajării spațiilor interioare inspirate din acele zone. De la motive tropicale pentru îmbrăcarea pereților până la țesături specifice, plante exotice sau decorațiuni sau print-uri înrămate din diferite culturi.

Iuta, bambusul sau alte fibre naturale au pus stăpânire pe lustre, coșuri sau alte elemente de decor pentru a oferi extra textură spațiului iar culorile naturale, pământii continuă să ofere calm spațiului din living.

Timpul petrecut acasă a accentuat ascensiunea artiștilor independenți, astfel că din punct de vedere al decorațiunilor mici există o mulțime de opțiuni pe piață pentru fiecare gust. Creații hand-made care să ofere un plus de personalitate spațiilor, pereților sau rafturilor din living.

Diferite surse de iluminat sunt în tendință. Pe lângă un candelabru central, coroana unei camere, spoturile de efect care să scoată în evidență diferite zone sau elemente ale unei încăperi oferind lumina secundară, de veghe.

Această zonă centrală a casei, living-ul, permite fanteziei și inspirației să se declanșeze și este alături de bucătărie, locul care rămâne în mințile celor care vă trec pragul. Vă definește personalitatea astfel vă recomandăm să nu vă fie frică să vă eliberați creativitatea atunci când îl amenajați.

Dacă este momentul unei mutări în casă nouă, vă invităm să descoperiți cele mai frumoase proiecte rezidențiale din zona de nord a capitalei disponibile pe Click4home. Pentru o discuție personalizată cu un consultant imobiliar dedicat, ne poți apela la 0727-722-907 și vă vom ghida spre casa potrivită.