A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, sau mai bine, hai să-ți spunem ce poți schimba sau adăuga în decorul casei tale pentru a se armoniza cu peisajul tomnatic de afară. Septembrie este luna tranziției, o lună în care soarele încă ne mai alintă cu razele lui calde, însă natura, începe treptat să se învăluiască în nuanțe aurii. Dacă vara se caracterizează în culori puternice și nuanțe vibrante, toamna vine cu o stare determinată de calm, relaxare, nuanțe calde de auriu, bronz și nude. Pentru că știm că îți place să trăiești într-o armonie generală, unde exteriorul fuzionează cu totul în interior, în acest articol îți vom da câteva sfaturi despre decorul casei pentru această perioadă a anului.

1. Integrează elemente naturale – coșurile împletite din nuiele, covoare din ratan, diferite accesorii confecționate din materiale naturale, toate se integrează perfect în decorul tomnatic. Le poți așeza în living, dormitor, chiar și baie, căci aceste elemente te ajută să creezi un ambient organic, aducând natura în interiorul casei tale.

2. Joacă-te cu nuanțe pământii – dacă simți nevoia de o schimbare mai mare, poți redecora interiorul vopsind pereții casei în nuanțe de bej, sau, și mai bine, poți crea un perete de accent, cu un tapet auriu. Ferestrele pot fi și ele răsfățate cu perdele sau draperii noi, în aceeași paletă de culori, având grijă ca nuanțele alese să invite în continuare lumina în interiorul casei. Covoarele, așternuturile, chiar și prosoapele de bucătărie pot fi parte din noul decor, pentru ca totul să fie uniform.

3. Invită elementele toamnei la tine în casă – dacă te gândești la bugetul pe care trebuie să-l investești în această schimbare, ei bine, acesta poate să fie unul chiar limitat. Toamna, natura ne pune la dispoziție o mulțime de elemente pe care le putem transforma în adevărate decorațiuni de interior, iar în acest sens, o plimbare în parc este toată inspirația de care ai nevoie. Vei vedea că frunzele roșiatice se pot transpune în ghirlande, sau le poți așeza în stil neglijent pe mobilă sau măsuța de cafea. Vei găsi, de asemenea, și ghinde, castane, pe care le poți așeza într-un bol transparent și să obții astfel un accesoriu inedit de toamnă.

4. Creează o atmosferă cozy – temperaturile încep să scadă, așa că este momentul să ne facem confortabili, atât pe terasă, cât și în interior. Păturile sunt mereu o idee bună în acest sens, iar avantajul este că acum putem opta pentru cele pufoase. Așază-le pe canapea, pe pat, sau într-un mod original, le poți pune într-un coș de ratan integrat în decorul sufrageriei. De asemenea, atât pe canapea, dar și pe pat, își găsesc acum locul numeroasele perne decorative, care te invită să te scufunzi într-un confort absolut.

5. Încântă simțurile olfactive – dacă afară se simte mirosul specific de toamnă, de ce să nu ne bucurăm de o schimbare olfactivă și în interiorul casei? Accesoriile noastre preferate sunt lumânările și bețișoarele parfumate, cele care pe lângă o mireasmă deosebită, creează și un confort aparte. Impresionează vizual și amplifică starea de relaxare pe care acest anotimp o induce.

Toamna este o sursă nelimitată de inspirație, de la culori, elemente, sentimente, toate acestea te vor ghida către decorul perfect pentru casa ta. Pe lângă schimbările de peisaj, toamna aduce vești bune și la Click4home, căci în luna septembrie, casele din ansamblul rezidențial The Tale sunt la reducere, la prețul de 125.000 euro. Te invităm aici să descoperi mai multe detalii despre acest proiect și să programezi o vizionare.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.