Afară se resimte un aer din ce în ce mai rece, așa că, acum este momentul ideal să instalezi în casă o atmosferă cozy, descrisă de confort din toate punctele de vedere. Toamna, totul devine mai calm, iar obiceiurile noastre se schimbă. Probabil, acum preferi să-ți petreci seara citind o carte, savurând un ceai sau vizionând un film alături de întreaga familie. Și cum toate aceste momente se rezumă la cuvântul acasă, în acest articol venim către tine cu 5 idei pentru a crea în interior o atmosferă propice anotimpului rece.

1. Câte pături sunt prea multe pături? Dar perne?

Cel mai probabil frigul nu este pe placul tău, însă momentele în care te scufunzi într-o pătură pufoasă, cu o cană de ceai sau ciocolată caldă în mână sunt exact ceea ce ai nevoie după o zi încărcată. Așadar, asigură-te că în casa ta se regăsesc astfel de pături în tonuri pământii, pentru a se asorta cât mai bine cu peisajul de afară. Le poți așeza într-o manieră neglijentă pe canapea, balansoar sau pat, sau le poți pune împreună într-un coș de rafie, așezat în living.

În acest cadru se integrează perfect și pernele decorative, care cu cât sunt mai multe, cu atât mai confortabil îți vei petrece timpul acasă.

2. Lumânări, parfumate sau simple

Flacăra este simbolul căldurii, iar o lumânare te încălzește doar dacă o privești. În plus, îți oferă o stare de pace, liniște, iar dacă alegi varianta parfumată, în casa ta se va simți o mireasmă deosebită. Lumânările sunt elementele decorative ideale, căci dacă la un moment dat te plictisești de una dintre ele, o poți consuma și înlocui cu un nou model.

3. Plante de interior, un must have

Plăcute la privire și foarte versatile, plantele de interior completează design-ul oricărei case și sunt un must have din punctul de vedere al menținerii unei umidități optime în interior. În plus, ele te pot inspira cu ușurință prin modul în care se dezvoltă de la o zi la alta, și astfel, reduc nivelul de stres și de anxietate. În natură ne simțim mereu ca acasă, protejați și liniștiți, așadar, tot ce trebuie să facem pentru a trăi zi de zi cu acest sentiment este să integrăm câteva plante în casa noastră.

4. Optează pentru o lumină caldă

Anotimpul rece nu aduce doar temperaturi mai scăzute, ci și mai puțină lumină pentru o perioadă mai lungă din zi. De la sine înțeles, începând cu luna octombrie, becurile vor sta din ce în ce mai mult aprinse în orice casă. Așadar, în cazul în care acum ai parte de o lumină rece, asemenea neonului, îți sugerăm să faci tranziția către lumina caldă.

5. Fotoliul din living, refugiul ideal pentru lectură

Confortabil poți sta și în pat, și pe canapea, e adevărat. Însă sentimentul pe care îl ai atunci când te scufunzi într-un fotoliu moale nu poate fi egalat de nimic altceva. Aici este locul perfect în care să te întâlnești cu personajele preferate din cărți, sau în care să petreci momente relaxante în compania ta. Integrează-l în design-ul livingului tău și convinge-te singur de cele spuse de noi.

În curând introducem și mirosul de scorțișoară și portocale, dar până atunci, iată câteva idei pe care le poți implementa la tine acasă, pentru un confort sporit în anotimpul rece. Dacă între timp ești în căutarea unei locuințe, click aici să descoperi toate detaliile despre vilele din Tunari și cât de bine ți se potrivesc ție și familiei tale.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.