Chiar dacă restricțiile s-au mai domolit și oportunitățile de a călători par din nou tentante, acestea sunt încă limitate și nu-ți oferă liniștea și siguranța unei vacanțe propriu-zise. Parcă te-ai aventura până la mare, dar te gândești la riscuri și la cei din jur și începi să cauți alte alternative. Desigur, o escapadă la munte ne salvează oricând, însă tot nu-ți oferă sentimentul unui concediu pe deplin. Așadar, mai avem o variantă: cum ar fi să te simți în vacanță chiar la tine acasă?

Poate îți sună ciudat să afli că locul în care lucrezi, sau ce puțin locul în care petreci mult timp în fiecare zi, poate fi și locul în care să te relaxezi și să te deconectezi de problemele zilnice. Ei bine, vedem că doar prin amenajarea curții, a grădinii, a terasei sau a balconului, în funcție de tipul locuinței tale, vei putea simți vibe-ul vacanței la tine acasă.

1. Completează-ți spațiul cu mobilier specific - Fie că locuiești la casă și te bucuri de un spațiu generos precum o grădină, fie că stai la apartament unde ai un balcon, fiecare locuință își poate găsi locul ideal pentru un spațiu de evadare și relaxare. În grădină îți recomandăm să alegi un mobilier mai complex, adică o canapea, poate fotolii, un leagăn sau hamac, astfel încât să poți întâmpina câți mai mulți oameni dragi în concediul tău. Cu natura se integrează foarte bine ratanul, dar și lemnul clasic sau paleții. Pentru balcon, depinde de dimensiunea acestuia. Dacă e mai restrâns, poți folosi perne decorative pe post de scaune, o măsuță mică de cafea și rafturi care să îți ofere spațiu în plan vertical. Pe balcon te poți juca cu nuanțe și texturi în funcție de preferințe.

2. Decorează cu flori și alte accesorii - Orice spațiu are nevoie de câteva elemente pentru a-ți oferi senzația de relaxare. Astfel, fie că vorbim de plante sau flori colorate, de luminițe calde sau diverse accesorii precum oglinzi, vaze înalte sau lampadare, acestea trebuie integrate astfel încât să completeze întregul decor. Dacă vorbim de grădină, aici ne putem juca în felurite moduri. De la copăcei, la lustre sau felinare, perne, rame foto și pături decorative, găsește elementele care se potrivesc așteptărilor voastre. Pe balcon, poți integra cu ușurință ghirlande luminoase, plante mai mari, sau mai mici în funcție de spațiu, diferite tablouri sau oglinzi pe pereți și de ce nu, un difuzor de aromaterapie pentru a relaxa toate simțurile

3. Integrează un grătar - De multe ori așteptăm vacanța pentru că știm că atunci caloriile contează mai puțin și putem gusta din fiecare preparat la care poftim. Cu gândul la farfurii exotice și aromate, cum ar fi să afli că le poți experimenta chiar la tine acasă, în tihnă și cu un buget optimizat? Ai nevoie, bineînțeles, de un grătar, să simți că te deconectezi de bucătărie și gătitul zilnic. Într-o grădină îl poți construi chiar din cărămidă, și poți face și o mică anexă, ca o bucătărie de vară, simplă, cochetă. În balcon, poți apela la un grătar electric, care îți va oferi exact aceeași senzație, într-un spațiu ceva mai limitat. De aici încolo, rămâne la discreția poftelor tale de ce preparate vrei să te bucuri în vacanța ta de acasă. Încearcă fructe de mare, legume, burgeri sau toast-uri, orice poftești!

4. Bucură-te de zilele caniculare - Ușor paradoxal, căci canicula ne moleșește, nicidecum nu ne oferă energie. Însă, putem schimba asta cu o piscină. Într-adevăr, această variantă se pretează la o casă cu grădină, unde fie poți opta pentru o piscină montată în pământ sau construită de la zero, fie poți apela la o piscină gonflabilă, de dimensiuni mai mari. Orice alegi, vei vedea că zilele caniculare vor deveni preferatele tale, iar cu un cocktail în mână, te simți exact ca în vacanță. Pe balcon, la bloc, cocktailurile rămân valabile, însă canicula o domolim fie cu un ventilator, fie cu niște obloane care să te ferească de razele directe ale soarelui.

Dacă alegi să-ți petreci vacanța aceasta acasă, în condiții de siguranță, în intimitatea familiei sau alături de prieteni, atunci iată ce poți să faci pentru a intra în acest mood. În plus, îți recomandăm să lași deoparte toate electronicele de la muncă, astfel încât să nu riști să te deranjeze absolut nimic.

Ei bine, acum că avem ideile, să vă prezentăm și locuințele. Toate proprietățile disponibile pe Click4home au fie curte și grădină, fie unul sau mai multe balcoane generoase sau terase reconfortante, unde poți pune în aplicare sfaturile de mai sus. Te invităm să le consulți aici, iar pentru cea care îți prezintă interes, programăm o vizionare. Acestea fiind spuse, îți dorim vacanță plăcută!

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.