Bine ai venit acasă, locul în care toate visele tale prind contur și pe care, în sfârșit îl poți amenaja exact așa cum îți dorești. Fiecare locuință are propria ei personalitate, care în principal, este dictată de preferințele tale, dar și de sfaturile designerilor de interior, asta dacă alegi să colaborezi cu unul.

Când te gândești la viitoarea ta casă și la toate lucrurile pe care le poți face, toate elementele se îmbină armonios în mintea ta. Însă, în momentul în care ajungi între cei patru pereți, lucrurile par să se complice. Dar nu te descuraja, există o serie de modalități prin care interiorul casei tale poate să vibreze cu tine, iar în acest articol vom puncta câteva dintre ele.

Totul se bazează pe culoare și pe ceea ce ne face pe fiecare noi să rezonăm cu un mood pozitiv zi de zi. Iar culoarea poate fi integrată în locuința ta în două modalități: fie apelezi la pereți vopsiți în nuanțele tale preferate, culori vii, ce-ți dictează starea de bine, fie prin diferite obiecte de decor.

Vopsirea pereților interiori în culori vii

Vopsitul pereților în culori vibrante este recomandat în cazul persoanelor foarte hotărâte, cu personalități puternice, cu simț artistic, persoane care nu ar fi deranjate ca peste un an, poate, să reinventeze întreg spațiul printr-o redecorare spontană.

Pentru cei mai mulți dintre noi, preferințele coloristice se pot schimba destul de frecvent, astfel că, putem ajunge într-un moment în care culoarea aleasă nu ne mai face fericiți. Desigur, aceasta se poate schimba oricând, dar depinde doar de tine cât de flexibil ești, sau cât de flexibil vrei să fii.

Integrarea diferitor obiecte de decor sau mobilier colorate

Pentru cei dintre voi care știți că sunteți mai schimbători chiar și decât vremea, atunci, accentele de culoare din casa voastră pot fi oferite de diferite obiecte decorative. Este important ca baza, însemnând culoarea pereților, să fie una neutră, iar de acolo încolo, totul este posibil.

În funcție de vulnerabilitatea voastră față de schimbare, puteți opta fie pentru piese de mobilier în culori vibrante, fie pentru obiecte decorative. Bineînțeles, mobilierul tinde spre o relație mai de lungă durată, așadar, deciziile trebuie luate cu grijă.

În ceea ce privește mobilierul, piesele ce pot fi un statement în locuința ta ar fi o canapea într-o nuanță puternică, ori un fotoliu, fie o măsuță de cafea cu diferite printuri, fie patul din dormitor sau orice piesă destul de voluminoasă încât să ofere impozanța necesară.

Obiectele de decor, în schimb, sunt perfecte din toate punctele de vedere. Atunci când te plictisești, când starea ta se schimbă, când personalitatea ta evoluează, știi că le poți schimba, fără costuri suplimentare mult prea mari și fără un efort fizic ridicat.

Poți integra un covor cu pattern-uri interesante, fie draperii în culori vibrante, fie chiar și plante, o lampă sau tot felul de tablouri voluminoase.

Despre culorile care ți se potrivesc, ce stare îți oferă fiecare și ce ar trebui să alegi pentru locuința ta, vom vorbi într-un articol viitor, așa că rămâi alături de noi.

Până atunci, te invităm să descoperi câteva dintre propunerile noastre de design interior pentru proiectele disponibile pe platforma noastră. Uite aici la ce ne-am gândit pentru LA Residence.

Iar dacă încă nu ți-ai găsit  locuința perfectă, hai să ne cunoaștem și să te ajutăm cu fiecare pas.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.