Cu fiecare salt al iepurașului suntem tot mai aproape de una dintre cele mai speciale sărbători creștine, Paștele. Datorită contextului actual, pentru siguranța noastră și a celor dragi, vom petrece aceste sărbători ușor diferit, fiecare #acasă. Chiar dacă în jurul mesei nu ne va putea fi alături toată familia așa cum obișnuiam, este foarte important să ne asigurăm o atmosferă caldă, plăcută, care să ne aducă aminte de valorile și de însemnătatea acestei sărbători, învierea.  Și pentru că petrecem mult timp acasă, vrem să-ți oferim câteva idei, câteva sfaturi cu privire la cum îți poți amenaja locuința pentru aceste sărbători și ce accesorii inedite poți concepe, implicându-i cu ușurință și pe cei mici.

Coronițe decorate cu ouă – coronițele reprezintă un element decorativ pe care îl poți folosi în mai multe momente ale anului. Ele pot fi create din nuiele, din crenguțe flexibile de copac, din spice de grâu, sau chiar din sârme speciale pentru asta. Acum, de paște, noi îți recomandăm să o creezi din nuiele sau, dacă ai deja o coroniță deja creată, pur și simplu să-i schimbi elementele decorative. Simbolul sărbătorilor de Paște sunt ouăle vopsite, așa că, fii creativ împreună cu cei mici și concepeți diferite modele din plastic, hârtie sau polistiren, pe care fie le puteți picta, desena sau decora cu diferite abțibilduri sau hârtie creponată. Nu există reguli, există doar creativitate și disponibilitatea obiectelor pe care le ai la îndemână. Coronițele pot fi apoi agățate pe ușă, la geam, pe dulap, oriunde se potrivește mai bine în locuința ta.

Iepurași colorați – Iepurașul de Paște este perceput ca un simbol al fertilității, asociat de creștini cu aparițiile lui Iisus după înviere. Pentru noi, iepurașul este cel care sosește înainte de Paște și aduce ouăle roșii, dar pentru copii, iepurașul este cel care le aduce diferite cadouri, vestindu-le această sărbătoare. Pentru satisfacția și bucuria celor mici, puteți pregăti împreună câțiva iepurași din hârtie care să împlinească decorul casei pentru Paște. Posibilitățile sunt numeroase, așa că totul rămâne la imaginația voastră și la elementele de care dispuneți în casă.

De regulă, iepurașul îi provoacă pe cei mici la o aventură în căutarea cadoului, căci spre deosebire de Moș Crăciun, care pune cu grijă cadourile sub brad, iepurașului îi place să le ascundă. Iar cei mici, sunt încântați peste măsură de această căutare. Ascunde indicii prin casă, sub forma unor ouă decorative, care să îi conducă pe micuți tot mai aproape de cadou. Intrați în jocul lor și fiți alături de ei în această aventură, oferindu-le ajutor atunci când au nevoie. Apoi, nu rămâne decât să vă bucurați de surprizele iepurașului împreună.

Crenguțe decorate cu ouă – primăvara ne bucurăm de natura care învie, care prinde culoare și miresme deosebite. Primăvara, pomii și copacii sunt în centrul atenției, așa că, de Paște, putem transpune aceste lucruri și la noi în casă. Ai nevoie doar de câteva crenguțe de copac și de o vază sau un suport care să le ofere stabilitate. Apoi, le poți împodobi cu ouă, create din diferite materiale precum hârtie, carton, polistiren, vată, orice ai la dispoziție și se potrivește.

Coșul pentru ouă – Tradiția vopsirii ouălor de Paște merge mai departe în fiecare an, cu tot mai multă creativitate. Dacă lor le dedicăm o atenție deosebită și le vopsim în cele mai atractive și deosebite moduri, nu trebuie să uităm însă de coșul în care le așezăm. Indiferent de vasul în care alegi să le pui, îl poți înfrumuseța cu diferite elemente oferite chiar de natură. Poți așeza iarbă naturală sau artificială pe fundul vasului, iar după ce așezi ouăle, poți insera diferite floricele printre ele. Poți crea și fluturași, puișori sau iepurași din hârtie pentru a le aplica pe acest coș. În final, totul va arăta mult mai spectaculos, iar ouăle vor fi puse și mai bine în evidență.

Desigur că, acestea sunt doar câteva exemple din tot ce ai putea să creezi acasă, împreună cu cei mici, pentru decorul casei de Paște. Pe lângă acestea poți confecționa diferite ghirlande cu ouă, iepurași sau puișori din carton, poți să înfrumusețezi lumânările specifice acestei sărbători cu diferite elemente, și așa mai departe. Faceți o mică întâlnire de familie și decideți împreună ceea ce puteți și doriți să faceți, căci este o activitate perfectă de a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

Noi, echipa Click4home, vă dorim să aveți parte de sărbători liniștite, să vă bucurați de prezența familiei voastre și să profitați de fiecare moment petrecut împreună. Să vă bucurați în intimitate de toate tradițiile acestei sărbători. Hristos a înviat!

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.