Când ne gândim la cuvântul ”acasă”, proiectăm în minte atât un spațiu personal, unde regăsim sentimentul de confort, relaxare și desprindere de cotidian, cât și un spațiu fizic, pe care îl conturăm după bunul plac. Anul 2020 înseamnă un punct de reper pentru o resetare pe diverse planuri, iar atunci când vorbim de design interior, înseamnă că vorbim de noile trenduri. One size doesn't fit all, astfel că, pentru noi, aceste tendințe reprezintă mai mult niște idei de la care pornim, când ne gândim la ”acasă”.

Tonuri neutre

În mod clasic, tonurile neutre se remarcă în anul 2020, având o puternică influență atunci când se alătură unor accente de culoare. Ai putea crede că un paletar cu tonuri neutre poate aduce monotonie în design, însă acestea, de fapt, îți lărgesc orizontul spre a pune alte contrapuncte prin casă, pentru a crea un design echilbrat. Vei vedea în următoarele trenduri despre ce vorbim.

În cadrul culorilor neutre regăsim atât tonurile calde, cât și cele reci. Anul acesta ne îndreptăm fascinația înspre tonurile calde, care își găsesc cu ușurință locul într-un mod armonios în culorile pereților, dar și ale mobilierului. Aceste tonuri sunt versatile și se integrează cu ușurință aproape în orice stil de design.

Accente de culori

Dacă am vorbit despre nuanțe neutre, atunci introducem și contrastul de culoare. După cum spuneam, fiecare an nou ne inspiră. Culoarea anului 2020, albastru clasic (chiar culoarea Click4home), ne oferă o perspectivă a eleganței exprimată prin simplitate, liniște și optimism. Culoarea se integrează perfect într-o o piesă de mobilier, de exemplu, care se poate transforma în statementul încăperii.

Accentele metalice sunt, din nou, preferate și în acest an ca detaliu ce poate oferi acea notă de glamour. Bronz, auriu sau argintiu, aceste accente metalice captează lumina într-un mod care creează pronfunzime, transformând încăperea într-un spațiu luminos.

Din natură

O plimbare prin natură ne reîncarcă întotdeauna pozitiv energia și ne aduce o gură proaspătă de aer. Inspirați din toate elementele din natură, putem să le reinterpretăm și să ne transformăm casa într-un spațiu reconfortant. Orice element din natură ridică vibrațiile casei și o ajustează într-un mod revigorant.

Chiar și sistemul de iluminare se poate încadra în acest peisaj, prin aplicarea unor corpuri de iluminat care au la bază lemnul.

Sustenabilitate în design

Devenim tot mai conștienți de lucrurile care ne afectează calitatea vieții, astfel că, am observat o evoluție a schimbării comportamentului nostru față de efectele pe care consumerismul le are asupra mediului. Materiale reciclabile, precum plasticul și lemnul, sunt din ce în ce mai utilizate în confecționarea mobilierului și a accesoriilor pentru casă.

Casa a devenit spațiul în care ne face plăcere să petrecem cât mai mult timp, un loc de relaxare, de socializare și de noi momente memorabile. Confortul și designul începe cu tine, cu exprimarea personalității și a lucrurilor în care tu crezi.

Vrei să îți găsești inspirația și confortul casei? Află cum te putem ajuta!

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.