Chiar dacă gradele din termometru nu sunt încă în asentiment, zilele din calendar ne indică sosirea sezonului cald! Știi tu, acele zile în care ne bucurăm mai mult de natură, de un grill savuros alături de familie și prieteni, de relaxare în propria curte și așa mai departe. Dacă locuiești deja la casă, ești norocos să te poți apuca de amenajarea curții tale cât mai curând. Dacă ești în căutarea unei case, atunci îți recomandăm să arunci o privire către ansamblul Skylight Residence, căci fiecare casă individuală are o curte liberă de aproximativ 200 mp, spațiu suficient să te bucuri de tot ce înseamnă aer liber și iarbă verde, chiar la tine acasă. Iar dacă între timp locuiești la apartament, ei bine, cele mai multe sfaturi din acest articol le vei putea replica cu succes și pe terasa sau balconul locuinței tale.

În timp ce vremea de afară devine tot mai frumoasă, pentru a profita la maxim de momentele la iarbă verde, îți recomandăm să îți transformi propria curte într-o oază de relaxare și distracție. Până la urmă, la tine acasă e cel mai sigur mediu! Și cum reușești să creezi un spațiu optim? Citește în continuare sfaturile noastre.

Pentru momentele de distracție alături de prieteni

Desigur, vorbim de întâlniri în grupuri restrânse, ca până acum, pentru că prioritizăm sănătatea înainte de orice, însă atunci când îți este poftă de un BBQ savuros, acompaniat de puțină socializare, trebuie să te bucuri de un spațiu optim.

Îți recomandăm să amenajezi o parte a grădinii special dedicată pentru astfel de momente, acolo unde desigur vei amplasa grill-ul, dar și un mobilier de grădină care să acomodeze în cel mai confortabil mod posibil invitații tăi. Pentru a complimenta spațiul natural, îți recomandăm o masă și scaune sau canapele din ratan, care să armonizeze întregul design.

Iar pe când se lasă seara, o alternativă de iluminat feerică este reprezentată de ghirlandele cu becuri sau lampadarele, cele care creează o atmosferă de basm în cadrul natural.

Pentru clipele bine meritate de relaxare

Când vii de la birou sau când închei programul de muncă de acasă, când sâmbăta te trezești cu dorința de a nu face nimic, în sezonul cald, toate aceste momente de relaxare își găsesc locul afară, în curtea sau grădina proprie.

Pentru a intensifica aceste clipe, amenajează un colț din curte care să-ți ofere acest energie. Optează pentru un leagăn clasic sau un leagăn suspendat, în apropierea căruia poți amenaja o mică fântână arteziană unde sunetul apei să îți aducă acea stare de calm. Asigură-te că această zonă este înconjurată fie de arbori sau flori, fie de diferite plante verzi care să te impresioneze vizual și iată, atât de ușor poți obține spațiu ideal de relaxare din grădina ta.

Pentru bucuria și distracția celor mici

E important să nu uităm de cei mici, căci vara este sezonul în care și energia lor debordează și au nevoie de numeroase activități pentru a le menține fericirea la cote maxime. Astfel, iată cum îi poți ține ocupați întreaga zi, în propria curte.

Integrează o trambulină, cu dimensiuni ajustate grădinii tale. Dacă te bucuri de un spațiu generos precum cel din Skylight Residence, atunci poți alege o trambulină potrivită chiar și pentru adulți.

O altă activitate dinamică este reprezentată de sport, așadar, un coș de baschet îi va ține ocupați o bună perioadă de timp încercând aruncări de succes, și, cine știe, poate vor descoperi astfel, un nou hobby.

Tot pentru cei mici poți alege un ansamblu de joacă din lemn, cu un leagăn, spațiu de cățărat, activități pentru echilibru și așa mai departe. Vei vedea mulțumirea și fericirea pe chipul lor în fiecare zi de vară memorabilă.

Acestea sunt doar câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de o grădină sau curte optimă atât pentru relaxare, cât și pentru momentele de distracție alături de familie și prieteni. Desigur, posibilitățile sunt mult mai multe, așa că, în funcție de creativitatea și dorințele voastre, puteți să faceți numeroase lucruri în curtea voastră proprie.

Sperăm că sfaturile noastre îți sunt de folos, și, dacă ești în căutarea casei mult visate cu o curte generoasă în care să petreci momentele descrise mai sus, te invităm să descoperi mai multe detalii despre Skylight Residence aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.