Casă, dulce casă – un sentiment pe care îl simțim mereu atunci când petrecem o perioadă de timp departe de locuința noastră. Se spune că nicăieri nu-i ca acasă, și acest lucru îl putem confirma fiecare dintre noi, dar acum, când contextul ne constrânge să petrecem tot mai mult timp între pereții casei noastre, apare nevoia de schimbare. Cu siguranță simți dorința să ieși, să te bucuri de o vacanță așa cum o făceai în trecut, însă pentru binele tău și al celor dragi, e mai bine să eviți astfel de ieșiri. Pentru că și noi trăim cu aceleași restricții, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi care să vă ofere posibilitatea să vă bucurați și mai mult de casa voastră.

1. Adaugă o pată de culoare – culorile pastelate în nuanțe de gri, roz, bej sau chiar alb, sunt printre cele care primează în orice casă. Sunt versatile, ușor de îmbinat cu diverse piese de mobilier, așa că ne mulțumim în acest ambient. Pentru o locuință dinamică, cu mai multă viață, sparge această rutină cu o pată de culoare vibrantă, poate portocaliu, galben, albastru imperial, sau orice se aliniază cu personalitatea voastră.

2. Creează un loc de relaxare – Iubim vacanțele pentru că este un prilej de a ne relaxa și de a ne pune gândurile stresante pe pauză. De același sentiment te poți bucura și la tine acasă, trebuie doar să creezi mediul potrivit. Alege un colț din apartament sau casă, poate chiar din grădină, în care să întinzi un hamac, să așezi o masă la care să petreci timp cu cei dragi și să îl completezi cu lucruri care îți aduc o stare de fericire.

3. Invită-ți pasiunile acasă – pasiunile personale sunt cele care aduc un plus de bucurie în viața noastră de zi cu zi. Fie că adori să faci puzzle-uri, să cânți la chitară sau să creezi diferite obiecte de la zero, amenajează un spațiu la tine în casă unde să te bucuri de aceste lucruri. Poate copiilor le-ar prinde bine o mână de ajutor la picturile pe care visează să le facă, așa că, e și un prilej excelent de a petrece timp de calitate în familie.

4. Completează decorul cu plante de interior – Natura este specială prin simplul fapt că ne oferă o stare de relaxare absolută atunci când petrecem timp în compania ei. De același efect te bucuri și dacă alegi să accesorizezi încăperile din casă cu diferite plante verzi de interior, sau chiar cu flori colorate care să-ți anime starea de spirit. Dacă nu ești o persoană foarte grijulie cu plantele, orientează-te spre acele variante mai nepretențioase.

5. Adoptă un prieten, un animal de companie – se spune că viața e mai frumoasă atunci când ai alături un animal de companie, iar studiile confirmă acest lucru. Când acasă te bucuri de iubire necondiționată din partea unui cățel sau a unei pisici, zilele tale devin mai pline de sens, mai senine. Cei mici s-ar bucura nespus de un prieten necuvântător, iar în general, armonia casei va atinge cote maxime.

Acestea sunt doar câteva sfaturi care ne ajută pe noi și pe cei din jur să mai putem petrece timp acasă, fără a ne lăsa cuprinși de monotonie. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul perfect să faceți investiții cu sufletul, investiții pentru voi și căminul vostru, cel în care vă petreceți fiecare zi.

Dacă simțiți nevoia de o schimbare și mai mare, adică de o nouă casă sau un nou apartament, atunci te invităm să vizualizezi toate proprietățile disponibile pe Click4home. Iar dacă dorești o vizionare, este suficient să ne suni la 0727 722 907 sau să ne contactezi pe www.click4home.ro, iar noi vom lua rapid legătura cu tine.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.