Dacă te afli în căutarea unei locuințe, probabil că deja te-ai întâlnit de multitudinea de termeni noi pe care domeniul imobiliar îi utilizează frecvent. Casă la gri sau la roșu, mai nou chiar și la alb, sau casă cu predare la cheie? Fiecare are o însemnătate aparte și fiecare este potrivită pentru un anumit segment de oameni. În acest articol ne-am propus să-ți facem cunoștință cu acești termeni, să înțelegi exact ce înseamnă, iar mai apoi, îți detaliem ce presupune fiecare în parte, astfel încât să-ți poți da seama care este cea mai potrivită variantă pentru tine. Așadar, hai să vedem: casă cu predare la cheie sau la gri/roșu, cum faci alegerea potrivită?

Casă la roșu – O astfel de locuință este destul de raw, dacă ar fi să folosim un cuvânt popular în zilele noastre. Practic, o casă la roșu este o casă ridicată din punct de vedere al construcției, și cam atât. Imobilul se predă complet nefinisat, fără instalații electrice sau sanitare integrate. De multe ori, ele se tranzacționează chiar și fără uși sau geamuri. Practic, te bucuri de construcție, dar toate celelalte elemente si mai ales griji, rămân în seama ta, a beneficiarului.

Acest tip de case avantajează destul de puține persoane, pentru că viața dinamică pe care o trăim ne limitează timpul liber și nu dorim să-l irosim pe supravegherea muncitorilor, pe proiectarea instalațiilor din casă și așa mai departe. Dar, totodată, acele persoane care vor o casă personalizată din aproape toate punctele de vedere, o casă la roșu este alegerea optimă. De asemenea, o astfel de casă este de preferat și dacă mutarea imediată în noua casă nu este o prioritate pentru voi și doriți să întindeți costurile amenajării pe o perioadă mai lungă de timp.

Casă la gri – Față de casa la roșu, cea la gri se bucură de câteva dotări în plus, dotări care te pot avantaja dacă îți dorești să achiziționezi casa la un preț mai mic față de o casă la cheie. O locuință la gri este practic o locuință semifinisată. Spre deosebire de varianta la roșu, aici avem parte de termoizolație și hidroizolație, este tencuită și izolată atât în interior cât și în exterior, iar instalația electrică este implementată, mai puțin întrerupătoarele, prizele și aplicele. Practic, nici într-o casă achiziționată la gri nu te muți imediat, dar cu siguranță mai repede decât într-un imobil predat la roșu. Un alt avantaj este prețul unei astfel de locuințe, care este cu aproximativ 10 – 20% mai mic decât prețul unei case cu predare la cheie.

Această variantă se potrivește persoanelor creative, sau acelor persoane care își doresc ca interiorul casei să poarte amprenta personalității lor. Astfel, designul de interior poate fi gândit de la zero, chiar și în ceea ce privește poziționarea prizelor sau a candelabrelor.

Casă cu predare la cheie – Ei bine, această variantă este cea mai confortabilă, pentru că în acest context, casa se predă complet funcțională. Așadar, nu mai vorbim doar de finisajele interioare și exterioare, ci chiar de mobilă și electrocasnice care sunt toate pregătite ca tu să te bucuri de o mutare imediată, cu toate facilitățile integrate.

Cei care aleg această variantă sunt de cele mai multe ori familiile cărora timpul nu le mai permite să se ocupe de amenajări interioare personalizate, pentru că acestea, chiar dacă alegi să colaborezi cu un designer de interior, implică întâlniri, aprobări, poate chiar și achiziții de elemente și așa mai departe.

Chiar dacă această variantă de casă nu vine cu un design personalizat, acestea sunt gândite tot de designeri de interior, cu bun gust, în diferite stiluri de amenajare: modern, clasic, minimalist, scandinav etc. Trebuie doar să alegi varianta potrivită în funcție de gusturile personale.

Așadar, întrebarea cheie pe care o ridică alegerea tipului de predare a unei locuințe, este timpul de care tu dispui să-l investești în finalizarea ei. Dacă nu ești presat de o mutare imediată și nu dispui de suma necesară pentru o casă la cheie, atunci o variantă la roșu sau la gri este ceea ce trebuie să alegi. Dacă ai posibilitatea și vrei să te bucuri de confortul unei case complet utilată, atunci optează pentru o casă la cheie.

În portofoliul nostru se regăsesc atât locuințe semifinisate, cât și locuințe complet utilate, cu predare la cheie, așa că te invităm la un tur virtual al proprietăților disponibile pe Click4home și să alegi ce ți se potrivește. Noi revenim cu mai multe detalii, dar și cu programarea unei vizionări.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.