Trăim într-un mediu aflat în continuă schimbare, un context în care preferințele noastre fluctuează de la o perioadă la alta, în care uneori ne dorim mai multă intimitate, iar alteori, abia așteptăm să petrecem câteva clipe cu familia sau cu prietenii apropiați. În această descriere se încadrează cel mai adesea copiii, a căror personalitate se nuanțează pe zi ce trece până ajung la maturitate, și ale căror nevoi și dorințe se schimbă uneori brusc.

Locul în care trăim are un impact puternic asupra dezvoltării și fericirii noastre, așadar, casa trebuie să reprezinte pentru fiecare dintre noi atât un mediu protectiv, unde suntem în deplină siguranță, cât și un mediu în care intimitatea, dar și momentele petrecute în familie, își regăsesc cu ușurință locul.

În continuare vorbim despre compartimentarea interioară a casei ideale pentru familiile moderne, căci totul pornește de aici. Până nu demult, acum câțiva ani, în ceea ce privește interiorul unei locuințe, accentul era pus pe intimitate, rezultând în încăperi complet decomandate una față de cealaltă. Chiar și sufrageria, cea care acum se află cel mai des în open space cu bucătăria, era considerată un prilej de a fi transformată în cameră de oaspeți, la nevoie. Și chiar dacă nu era o concepție greșită, totuși, de cele mai multe ori, limita timpul petrecut de familie împreună, deoarece fiecare membru al familiei avea poate alte preferințe sau sarcini, care nu puteau fi îndeplinite în sufragerie, ca de exemplu, prepararea cinei.

În prezent, vorbim de mai mult echilibru în dorințele și nevoile familiilor, așadar, arhitecții au îmbrățișat noua viziune și au oferit noi soluții de compartimentare, potrivite traiului actual. Așadar, cum arată în prezent casa ideală pentru familiile moderne?

Parterul

Cel mai adesea este caracterizat de multă lumină și un spațiu liber, aerisit. Aici, este locul în care familia petrece timp împreună, locul în care nici un perete nu stă în calea amintirilor memorabile. Parterul locuințelor moderne este format din living cu bucătărie, adică un open space, o cameră tehnică, o baie, și, în funcție de spațiul existent, se mai încadrează fie o cameră de oaspeți, fie o cameră ce servește drept birou pentru părinți.


Etajul

Aici își găsește loc intimitatea fiecărui membru al familiei. Etajul este compus în principal din dormitoarele tuturor, al părinților, care deseori vine și cu o baie proprie, dar și a copiilor, care în funcție de dimensiunea casei, pot fi una sau două camere. Pe lângă acestea, există și o baie comună pe hol, utilizată cel mai des de către copii.


Mansarda

Unele case dispun și de o mansardă, altele nu. Dar iată care sunt avantajele unui astfel de spațiu, și de ce ar fi util și plăcut să se regăsească și în casa ta. Mansarda este din nou, un spațiu unde sunt încurajate momentele petrecute împreună, dar de această dată, se limitează mai mult la familie. Dacă în living vor fi prezenți din când în când și diferiți musafiri, mansarda reprezintă un spațiu mai intim, cunoscut de familie. Cât despre amenajare, orice idee poate fi abordată. Acest loc poate avea o destinație de sală de jocuri, sală de cinema sau un spațiu pentru hobby-urile voastre.

Poate că la prima vedere ai spune că este o casă din filme, o casă regăsită în țările occidentale, însă realitatea este alta. În portofoliul Click4home sunt disponibile numeroase vile care se încadrează în descrierea de mai sus, unele având și mai multe beneficii, precum funcții smart sau grădini proprii generoase, piscină în interiorul ansamblului, multe spații verzi și așa mai departe.

Dacă vrei să ajungi mai ușor la casa ideală pentru familia ta, te invităm să descoperi opțiunile potrivite pentru tine, în portofoliul nostru, aici. Iar pentru mai multe detalii sau pentru programarea unei vizionări, e suficient să completezi formularul de contact de pe site și noi revenim în cel mai scurt timp cu informațiile solicitate!

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.