Când vine vorba de alegerea unei case unde ne creștem familia, ne împlinim visele, ne ducem mai departe pasiunile, criteriile de potrivire pot să difere destul de mult de la o persoană, la alta. Acestea pot fi modelate de  vârstă, de statutul social actual, de job, sau pur și simplu de momentul în care te afli acum în viața ta. Alegerile unei familii se bazează în primul rând pe siguranță și pe zonă, căci copiii au nevoie de un loc în care pot profita din plin de copilărie și de toate jocurile și oportunitățile acesteia, într-un mediu sigur, sănătos și accesibil. Astfel, în acest articol vom discuta despre criteriile care contează atunci când ești în căutarea unei case potrivite pentru familia ta.

Siguranța – vorbim mereu despre siguranță, pentru că într-adevăr, acesta este cel mai important aspect din viața unei familii. În special când apare un copil, sentimentul de protecție se amplifică și fiecare decizie de viitor va avea în vedere bunăstarea lui. Suntem norocoși să trăim într-un timp în care totul este posibil, și, în funcție de alegerile noastre, putem obține tot ceea ce ne dorim. Ansamblurile rezidențiale construite în ultimii ani sunt focusate pe siguranță și păstrarea unui mediu privat sigur. Astfel că, în funcție de ideile proiectanților, acestea sunt păzite prin diferite elemente. În primul rând, există bariere care delimitează zona rezidențială de drumurile publice, barieră pe care o pot activa doar locatarii respectivului ansamblu, așadar, accesul persoanelor străine în comunitate este controlat. Apoi, există camere de supraveghere, care acoperă întreaga arie a complexului rezidențial, iar în unele cazuri, există chiar și un punct de pază cu personal care se asigură de controlul persoanelor care intră și ies. Intervine desigur și decizia comunității, dacă doresc să își asume împreună aceste măsuri, care implică și un cost.

În concluzie, dacă ești în căutarea unei case sau a unui apartament pentru familia ta, este bine să te orientezi spre ansamblurile recent construite, care se bucură de toate aceste măsuri de siguranță.

Zona – contează atât pentru sănătate, cât și pentru activitățile copiilor de zi cu zi. Când se întorc de la școală și își finalizează temele pentru a doua zi, copiii vor ieși la joacă, așa că au nevoie de spațiu și de prieteni cu care să împărtășească bucuria fiecărui joc. Cu siguranță vei dori ca joaca lor să aibă loc într-un spațiu verde, înconjurat de natură, și nu pe betoane, unde pericolul este la orice pas. Și din acest punct de vedere, ansamblurile rezidențiale nou construite la marginea orașului sunt ideale pentru familiile cu copii. Sunt ferite de agitația orașului și sunt amplasate în zone cu numeroase spații verzi, unde aerul este mult mai curat. De asemenea, în aceste ansambluri se formează comunități tinere, formate din familii cu statut social apropiat și valori comune. Copiii tăi își vor face cu ușurință prieteni și vor avea parte din plin de socializare. În plus, majoritatea ansamblurilor rezidențiale dețin parcuri de joacă pentru copii, special amenajate în interiorul complexului, cu tobogane și leagăne, delimitate astfel încât să primeze liniștea și siguranța.

În timp ce ei se bucură de toate aceste beneficii, ești fericit și tu să îi vezi crescând sănătos și în siguranță. În plus, o locuință în zona Tunari, Ilfov, de exemplu, păstrează și accesibilitatea ta față de job, complexuri comerciale, magazine, săli de sport și așa mai departe. Este o zonă foarte bine dezvoltată, având în imediata apropriere și numeroase școli și grădinițe private de renume.

Portofoliul Click4home se axează în principal pe nevoile familiilor moderne, așa că îți prezentăm o mulțime de proprietăți potrivite, care îmbină toate criteriile pe care o locuință de familie trebuie să le cuprindă. Le poți vedea pe toate aici, iar dacă îți dorești informații suplimentare despre unul anume, îți stăm la dispoziție cu mai multe detalii, dar și cu posibilitatea programării unei vizionări.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.