Crăciunul, este probabil cea mai îndrăgită sărbătoare de către noi toți. Cei mici se entuziasmează cu gândul la toate cadourile pe care le vor primi de la Moș Crăciun, căci au avut grijă ca tot anul să fie cuminți, iar noi, cei mari, ne bucurăm cu tot sufletul de prilejul de a ne reuni cu cei dragi, de a crea noi amintiri speciale, în familie. O sărbătoare care se compune din multă bucurie și care, la rândul ei, emană multă fericire în jur.

Această perioadă din an se remarcă prin câteva elemente specifice, elemente care se regăsesc în fiecare casă cu spirit de Crăciun. Miros de portocale, scorțișoară și brad, lumină caldă, hohote de copii, texturi confortabile și lista continuă. Cum să te asiguri că te bucuri de toate acestea și cum poți implica toată familia cu entuziasm în decorul casei de Crăciun, vei descoperi în acest articol.

Mai ales acum, când contextul ne reține mai mult în interior, este important să amenajăm o casă cozy,  în care să ne simțim bine alături de familie. Așadar, în compania unei căni de ceai fierbinte, te invităm să ni te alături în universul fascinant al decorațiunilor de Crăciun.

Alegeți paleta predominantă de culori pentru decorațiunile casei

Chiar dacă roușul este culoarea consacrată a acestei sărbători, trendurile din ultimii ani au integrat și alte nuanțe în ceea ce privesc decorațiunile de Crăciun. Astfel, putem alege aproape orice culoare ne dorim, însă trebuie să fim atenți la potrivirea acesteia cu interiorul casei noastre.

Auriul, roșul și nuanțele neutre se potrivesc aproape oricărei încăperi, dar ține strict de preferințele tale ce alegi în final. Oricum, acesta este un pas de bază, pentru a evita eventuale achiziții inutile.

Un Crăciun sustenabil, decorațiuni deprinse din natură

Fiecare din noi încercăm să facem diferite gesturi pentru a proteja natura. De la reciclarea deșeurilor, la reutilizarea unor piese de mobilă, fiecare alegere contează. Așadar, de ce să nu fim la fel de grijulii mai ales acum, de Crăciun?

Decorațiuni speciale se pot obține din multe elemente pe care le regăsim în natură. De exemplu, putem confecționa coronițe din brad natural, adunând crengile căzute găsite în pădure. Adăugăm conuri de brad, poate puțină zăpadă artificială, și atât de ușor ai obținut o decorațiune sustenabilă.

O altă idee sunt ghirlandele confecționate din portocale sau mere dezhidratate. Este suficient să le tai în felii cât mai subțiri, să le lași la uscat natural sau, dacă ești nerăbdător, la cuptor, să le înșiri pe un fir de sfoară și să o așezi unde se potrivește cel mai bine în casa ta. Aceste decorațiuni pot fi folosite cu ușurință și pentru brad, în loc de globurile obișnuite.

Este important ca atunci când începem acest proces de decorare a casei, să ne folosim în primul rând de elementele pe care le avem deja cumpărate din anii trecuți și abia apoi să achiziționăm altele noi, dacă nu le putem completa deja cu decorațiuni handmade precum cele propuse mai sus.

Începeți cu elementele principale, dar nu uitați de micile detalii

Bradul, ușa de la intrare, șemineul, masa de Crăciun, geamurile, acestea sunt locurile clasice pe care le regăsim amenajate în orice casă. Totuși, este important să fii atent și la detaliile care, în final, îți vor oferi acel sentiment de confort absolut, detalii pe care le menționăm mai jos:

- Așează muulte perne și pături pufoase pe canapea, din texturi plaușate sau împletite, pentru acel plus de confort vizual și fizic

- Aprinde câteva lumânări parfumate pentru o atmosferă determinată de calm și liniște

- Pentru elementul sonor, integrează în tot acest peisaj câteva melodii tematice de crăciun pe fundal

Toate aceste sfaturi, alături de infinitele luminițe de Crăciun prezente în casa ta, vor compune atmosfera perfectă de sărbători. Acum, tot ce vă mai rămâne de făcut este să vă bucurați din plin de fiecare moment petrecut alături de cei dragi și să creați noi amintiri de neuitat.

Iar dacă ești în căutarea unui cadou special pentru întreaga familie, dacă îți dorești un nou început alături de cei dragi, contactează-ne să-ți fim alături în găsirea case perfecte pentru voi. Între timp, poți consulta portofoliul caselor disponibile aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.