În mod firesc, atunci când ai luat decizia schimbării perspectivei asupra traiului de zi cu zi într-o nouă locuință, apar diverse dileme asupra celei mai bune și potrivite decizii pentru tine și familia ta. Odată ce ai decis că vrei o casă nouă, în funcție de preferințe și bugetul pe care îl ai, vei porni, bineînțeles, cu opțiunile care se încadrează în cerințele tale, o casă individuală sau un duplex într-un complex rezidențial nou. Când ai o familie mai numeroasă, probabil una dintre prioritățile cele mai mari este spațiul, așa că ne-am gândit ca pentru acest articol să aprofundăm mai bine avantajele fiecărei opțiuni, care pot înclina balanța între o casă individuală sau una de tip duplex.

Chiar dacă la prima vedere ambele variante sunt foarte apropiate, aceste tipuri de construcții sunt destul de diferite și fiecare vine la pachet cu anumite beneficii, iar în continuare vom aborda câteva dintre acestea.

Investiția inițială - unul dintre aspectele principale care te va interesa în noua achiziție va fi prețul. Aici, trebuie să știi din start că un duplex îți oferă un preț mai avantajos, uneori cu aproximativ 25% mai scăzut față de o casă individuală. Acest fapt se datorează modului în care este construită locuința, cu un acoperiș comun și un perete care le unește. Chiar dacă la prima vedere ar putea părea o singură construcție, sunt puține elementele care chiar le leagă. De exemplu, instalațiile sanitare și cele electrice sunt comune la instalare, însă se contorizează individual pe fiecare casă.

Dacă  te orientezi spre o casă individuală deoarece valorifică mult mai bine spațiul și eviți astfel discuțiile care ar putea apărea cu vecinii, ai ca avantaj independența și rapiditatea în deciziile privind întreținerea casei.

Intimitate - unul dintre benficiile cele mai mari atunci când mutarea are loc la o casă, este spațiul intim de care te poți bucura alături de familia ta. Chiar dacă ai fi tentat să te gândești că printr-un duplex nu vei avea acces la prea multă intimitate, trebuie să știi că în afara unui perete comun și a acoperișului, restul elementelor sunt separate.  Curtea este bine delimitată, astfel că, te vei putea bucura de intimitate în propria grădină.

O locuință individuală îți asigură toate elementele care definesc intimitatea într-o casă, care se simte diferit aici. Dacă vrei să fii sigur că vei avea parte alături de familia ta de cât mai multă liniște, acesta fiind un aspect foarte important pentru voi, atunci te poți orienta spre o astfel de locuință.

Costuri de întreținere - pe termen lung, un alt aspect pe care îți recomandăm să îl evaluezi, este efortul de întreținere. Eficiența termică este mult mai ridicată în cazul duplexurilor datorită peretelui comun, care reușește să păstreze mult mai bine căldura. O casă individuală va avea costuri mai mari din punct de vedere al costurilor de întreținere, însă plusează cu alte avantaje.

Pentru a fi și mai convins de decizia pe care urmează să o iei, noi te încurajăm să vezi câteva opțiuni și să aduni cât mai multe informații. Unul dintre ansamblurile care se află în portofoliul Click4home, care deține atât case individuale, cât și vile tip duplex, este Collection 10. Te invităm în continuare aici pentru a descoperi mai multe detalii.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.