Când rostim cuvântul acasă, mintea noastră fuge spre relaxare, liniște și siguranță, familie, iubire. Simplul cuvânt ne oferă o stare de bine, pentru că știm ce ne așteaptă acolo, știm că este locul nostru, decorat conform dorințelor noastre, locul în care am integrat lucruri pe care le iubim cu adevărat, fără nici un compromis. Uneori totuși, poate simți că lipsește ceva, un element care să completeze tot spațiul și să-i ofere un aer fresh. Te-ai gândit că pot fi chiar plantele de interior?

Pentru că au un rol important și în design-ul casei, dar și în sănătatea familiei tale, în acest articol vom sublinia importanța plantelor de interior, și mai mult, îți vom oferi și câteva sugestii de plante dintre care ai putea opta pentru casa ta.

În primul rând, atunci când vorbim de plante, vorbim de organisme vii, care asemenea nouă, au nevoie de un mediu propice pentru a se dezvolta și a crește frumos. Din fericire, există numeroase tipuri de plante, cu necesități diferite: plante care iubesc umbra, sau deopotrivă, soarele, plante care au nevoie de îngrijire zilnică sau plante care nu necesită multă atenție. Ce vrem să-ți spunem cu asta, e faptul că indiferent de construcția casei tale, de câtă lumină oferă sau cât timp poți dedica tu pentru ele, este ușor să găsești acele plante care se potrivesc cu stilul tău de viață.

În altă ordine de idei, să vorbim și de sănătate. Există numeroase studii care atestă importanța plantelor de interior, cu beneficii reale asupra bună stării noastre fizice și psihice. Plantele în general au puterea de a purifica aerul, și având în vedere numărul ridicat de factori poluanți la care suntem expuși zilnic, este important să luăm în calcul acest aspect. Cele mai recomandate flori de interior în acest sens sunt Palmierul Bambus, Palmierul Areca și Ficusul. Toate acestea sunt ușor de îngrijit și sunt potrivite tuturor, inclusiv persoanelor cu o agendă încărcată.

Dacă ar fi să punctăm sănătatea psihică și spirituală, ne gândim și aici la numeroase beneficii pe care le oferă plantele de interior. În primul rând, ele ne pot ridica nivelul de fericire. În funcție de nivelul tău de sensibilitate față de energii, vei simți cum și plantele îți pot oferi vibrații pozitive, care instalează o stare de bine, de relaxare. Printre cele mai recomandate plante în acest sens se numără Toporașul, care menține pacea și reduce nivelul de stres, Iedera, care se spune că aduce noroc în casă și planta Arthurium.

Mai mult, există anumite plante de interior care ne ajută la îmbunătățirea nivelului de concentrare, iar acum, majoritatea dintre noi având un birou acasă, resimțim cu adevărat importanța acestui lucru. În această direcție, cele mai indicate plante sunt Rozmarinul, care îți va fi un bun prieten și în bucătărie, Roinița și Nalba mare.

Nu în ultimul rând, plantele de interior ne încântă vizual, oferindu-ne astfel un sentiment de confort, locuind într-un mediu adus la viață, mai aproape de natură. Ele au un rol important în designul de interior, reușind să completeze cu succes orice spațiu, fie că vorbim de un raft, de un colț gol al casei, sau de o comodă. Este important să se regăsească în cât mai multe încăperi, atât în living, dormitor, bucătărie, cât și în baie, dacă aceasta este luminată și natural.

Iată cum plantele de interior se integrează și în noile vile din Tunari, beneficiind de lumină naturală și multă dragoste.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.