News

Alegerea obiectelor de iluminat, într-o vilă de lux dintr-un complex rezidențial Tunari

De Dinu Iuliana
Pornit aprilie 12, 2022

Iluminatul este un element esențial de amenajare și design pentru orice spatiu, dar în special atunci când vorbim de o vilă de lux situată în complex rezidențial Tunari. Pe lângă importanța decorativă, în multe cazuri iluminatul trebuie să rezolve elemente de funcționalitate.

Dacă lumina naturală care pătrunde în locuință nu este suficientă putem transforma orice interior într-un spațiu uniform luminat, cu ajutorul iluminatului artificial, combinând partea decorativă a acestuia cu stilul casei, oricare ar fi acesta. În funcție de zonă, lustrele decorative pot da tonul amenajării astfel: holurile largi, livingul sau casa scării sunt de-obicei spațiile în care regăsim candelabre sau lustre proeminente care fură privirile oricui. Acestea au rol în principal decorativ, exact ca o bijuterie care se potrivește perfect cu o rochie de seară.

Zona de dining sau insula de bucătarie sunt de asemenea locurile unde iluminatul decorativ poate să fie spectaculos și să pună aceste zone în valoare. Bucătăria are nevoie de multă lumină funcțională, astfel benzile led care să lumineze blatul de lucru sunt un must, iar rafturilor deschise le-ar prinde bine niște efecte se lumină.

Spoturile au recăpătat popularitatea fiind cele mai eficiente, atunci când vine vorba de iluminat general, dar și de efect. Spre deosebire de începuturile acestora, în 2022 acestea sunt disponibile într-o gamă foarte variată de modele și soluții inteligente de conectare. Fie individuale dar reglabile la 180 de grade pentru a putea direcționa lumina, fie amplasate le șine ascunse în tavan sau aplicate, pentru un control deplin al luminii pe suprafețe mari sau pentru a pune în valoare anumite obiecte de artă sau zone speciale într-o cameră din vila de lux a unui complex rezidențial Tunari.

Dormitoarele sunt spațiile care au nevoie de cea mai puțin lumină artificială, iar aplicele de tavan sau perete decorativ sunt cea mai bună alegere. Din punct de vedere al iluminatului practic, lămpile de citit sunt des folosite în dormitoare, iar acestea trebuie alese în funcție de stilul de amenajare de interior ales.

Băile au nevoie de lumină puternică și funcțională, în special în zona oglinzii, unde aceasta ar trebui să lumineze chipul persoanei care stă în fata ei, pentru a elimina efectul de umbră în cazul aplicării unui machiaj sau în cazul bărbieritului.

Stilul obiectelor de iluminat trebuie să fie în strânsă legatură cu stilul amenajării în general. Dacă se optează pentru un stil modern, minimalist sau futuristic, lustrele și lămpile trebuie să aibă linii simple în care lumina pune în valoare anumite obiecte. În cazul unei amenajări clasice sau neoclasice candelabrele, aplicele sau lămpile sunt mai proeminente și joacă un rol decorativ în mare măsură. Stilul industrial este caracterizat de materiale dure și în ceea ce privește iluminatul: fier, sticla groasă, piatră sau aspect de beton, iar acest stil este caracterizat și prin filamentele becurilor în sine, cum sunt becurile vintage.

Sperăm ca acest articol să vă fi inspirat și așteptăm imagini cu lustrele voastre preferate din casa ta de lux, dintr-un cartier rezidențial Tunari. Suntem siguri că aveți câteva preferate, pe care le-ați ales cu mare grijă. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre ansamblurile cu proprietăți disponibile în Tunari, te invităm să intri în continuare aici unde poți consulta lista caselor și să faci alegerea potrivită pentru tine și familia ta (click4home.ro/proprietati/ )