News

Aleg Designer sau Decorator pentru proiectul Casei mele?

De Dinu Iuliana
Pornit august 03, 2021

Tot mai multă lume apelează la serviciile unui designer de interior atunci când vor să își amenajeze locuința mult visată.

Acesta articol are scopul de a vă ajuta să identificați ce fel de serviciu de amenajare vi se potrivește cel mai bine și să înțelegeți diferențele dintre designerii de interior și decoratori.

Primul aspect și cel mai important este că designerii pot fi și decoratori, dar decoratorii nu se pot ocupa de design. De exemplu, la alegerea podelelor într-o casă, un decorator ar propune culoarea și textura acestora pentru a asigura armonia estetică, iar un designer se duce mult mai departe de aceste aspecte luând în calcul materialul din care sunt făcute pentru a controla izolația fonică și termică, duritatea sau stratul de uzura al podelelor în funcție de intensitatea traficului pe acea suprafață.

Reconfigurarea spațiului interior

Dacă doriți să reconfigurați spațiul interior, designerii sunt cei care vă pot ajuta să faceți acest lucru eficient, generând inclusiv desene tehnice specializate, atât pentru recompartimentare, cât și pentru instalații. Astfel imaginile 3D prezentate vor putea prinde viață în locuința dumneavoastră fără să fie nevoie de compromisuri legate de cabluri la vedere sau instalații improvizate.

Un designer are multe responsabilități și este cel care proiectează interiorul unei locuințe cu atenție sporită, nu doar la estetică, ci și la ergonomie sau la funcționalitatea spațiului de lucru sau de locuit.

Tot designerul are capacitatea de a proiecta mobilier personalizat, adaptat nevoilor clientului și menține o legatură strânsă cu producătorii pentru a obține cele mai bune soluții, în funcție de bugetul alocat.

Nuanțe, culori, accesorii și hai la cumpărături

Un decorator vă poate ajuta la alegerea culorilor pereților, accesoriilor din locuință și vă poate însoți la cumpărăturile finale, în cazul în care sunteți indeciși, atunci când vă redecorați o cameră sau o locuință fără modificări majore, fiind cea mai economică resursă de inspirație.

Există foarte multe persoane care folosesc softuri gratuite de amenajare interioară și se declară designeri, ofertând serviciile lor la prețuri nejustificate la care vă recomandăm să fiți atenți pentru a evita eventuale dezamăgiri. Puteți limita acest risc prin solicitarea unui portofoliu de lucrări realizate deja, recomandări sau chiar un search în online.

Dacă vă doriți o casă de vis personalizată și creată după nevoile dumneavoastră, recomandarea noastră este să apelați la firme specializate de design interior sau designeri certificați care își vor folosi toate resursele într-un mod profesionist fiind alături de dumneavoastră până la finalul proiectului, având o bază solidă și pentru eventuale extinderi sau proiecte noi.

În noua ta casă, vei bucura de elemente de design, care ți se potrivesc și îți potențează energia pozitivă. Atunci când alegi să trăiești într-una din cele mai frumoase case din complex Vile Tunari, faci alegerea perfectă pentru tine și ai tăi. Astfel, vei simți că viața de familie va căpăta mai mult sens și tu vei savura fiecare clipă petrecută împreună. 

Dacă ești interesat de căutarea viitoarei tale case, te așteptăm să îți prezentăm cele mai frumoase proiecte rezidențiale de locuințe din nordul capitalei, respectiv Tunari - Pipera. Te invităm să descoperi minunatele proprietăți disponibile pe https://click4home.ro/proprietati sau să ne suni la 0727 722 907 pentru oferte personalizate.