News

5 sfaturi practice pentru a menține temperatura optimă în casă, pe timpul verii

De Dinu Iuliana
Publicat in Blog
Pornit iulie 16, 2021

Dacă iarna putem să ne descurcăm cu un extra strat de haine pe noi pentru a îndură frigul, în timpul verilor toride, ca și aceasta, trebuie să depunem un efort în plus pentru a asigura o temperatură optimă în locuință. Evident, aerul condiționat ar fi cea mai la îndemână soluție, dar nu și cea mai prietenoasă cu mediu, nici cu buzunarul, și nici cu sănătatea noastră.

Am analizat care sunt opțiunile pentru a menține temperatura optima în locuință pe timpul verii și ne-am gândit să vă oferim 5 soluții practice, economice și sănătoase, prin care să mențineți casa răcoroasă pe timp de caniculă.

  1. Nu lăsați aerul cald să pătrundă în încăperi. Încercați să aerisiți casa dimineața devreme sau seara târziu. Razele solare încălzesc aerul din casă foarte repede, astfel vă recomandăm să mențineți jaluzelele închise pe tot parcursul zilei. De asemenea, draperiile opace vă protejează în aceeași măsură. Încercați să țineți ușile încăperilor închise pe cât de mult posibil pentru a evita circularea aerului cald.
  2. Nu produceți aer cald în încăperi. Vara este sezonul ideal pentru BBQ așa că vă recomandăm să profitați din plin de acest ritual. Evitați orice fel de foc deschis sau sursă de încălzire interioară, inclusiv becurile incandescente.

  1. Încercați să folosiți aparatele electrocasnice, precum mașina de spălat sau cuptorul noaptea, când temperaturile de afară se mai domolesc. Astfel, evitați ca acestea să urce și mai mult mercurul în termometru, în interiorul casei.
  2. Este esențial să vă schimbați așternuturile de pat, cuverturile sau alte textile din casă cu unele din bumbac, pe timpul verii. Bumbacul respiră și se menține răcoros. Există, de asemenea o gamă variată de perne sau saltele de vară care vă pot ajuta să vă mențineți corpul la temperatura optimă inclusiv în timpul somnului sau al momentelor de odihnă.
  3. Hidratarea sau dușurile reci rămân soluții ideale prin care vă puteți menține temperatura corpului la cote normale, iar plimbările nocturne, în timp ce casa voastră se aerisește sunt întotdeauna binevenite și prilejul unei mici aventuri pentru cei mici. Puteți să le povestiți despre stele, planete și multe alte povești de neuitat.

Iar dacă ești în căutarea unei noi locuințe, îți spunem că alegerea unei case în afara orașului este mereu o opțiune inspirată și când vine vorba de temperaturi. O casă este mai răcoroasă comparativ cu un apartament, iar distanțarea de oraș scade cu câteva grade disconfortul termic, pe timpul verii. Descoperă oferta Click4home!