Cumpărarea unei locuințe este un pas important, iar cel mai probabil, acest lucru este entuziasmant pentru tine. Te gândești la modul cum o să arate și, deja, parcă te vezi relaxându-te în living la un serial, sau gătind cina cu cei dragi.  O să se întâmple și acest lucru, și cel mai important, o să se întâmple în locuința care ți se potrivește cel mai bine, atât timp cât urmezi câțiva pași cheie.

Există o serie de factori principali de care te sfătuim să ții cont în alegerea apartamentului sau casei. Este bine să fii informat și să îți faci un mic plan. Noi ți-am pregătit câteva sfaturi, care să tea jute să-ți construiești planul tău.

Bugetul. Suma pe care decizi să o investești îți va da un punct de pornire în această minunată călătorie. Astfel, vei știi în mod realist ce fel de proprietăți poți să vizionezi și te va ajuta și să economisești timp prin concentrarea doar pe cele care se încadrează în buget. Bineînțeles, suma pe care o ai pe hârtie poate să se modifice, în sensul că poate vei găsi locuința visurilor tale pentru un preț mai mic, sau, să îți dorești să investești mai mult, îți poți lua o marjă în definirea unui interval optim. Oricum, important e să ai definite limitele.

Structura sau tipul proprietății. După ce ți-ai făcut calculele și ai ajuns la o concluzie legată de buget, este momentul să te gândești la structura locuinței. Îți dorești o casă, sau poate un apartament? Câti mp vrei să aibă? Cu câte camere să fie? Dar băi? Cum ți-ar plăcea să fie compartimentat? Aceste întrebări te vor ajuta să îți conturezi și mai bine casa care ți se potrivește cel mai bine.

Locația sau zona. Următorul pas este să îți imaginezi unde te vezi în următorii ani. Gândește-te la zonele în care te-ai vedea zi de zi și în care vei putea să te simți ca acasă. Poate prefer ca atunci când mergi acasă, să te retragi într-o zonă liniștită. Sau poate vrei să ai în proximitate mult spațiu verde. Gândește-te la toate aspectele, acordă-le un scor pentru a le prioritiza și încearcă să privești pe termen mediu,

Facilități. Dacă ai ales și locația pentru casa numită acasă, ar fi bine să te gândești și la așteptările tale privind facilitățile dorite. Mai exact, distanța până la punctele principale de interes. De exemplu, unul dintre ansamblurile care fac parte din Click4home, Atlantic Residence, aflat în Tunari, îți asigură căi de acces rapide spre centre comerciale, școli, spa și așa mai departe. Fă un checklist cu nevoile tale pentru a le verifica când găsești proprietatea dorită.

Pe termen mediu și lung. Dacă în acest moment ești doar tu, sau poate alături de partener/ă, cel mai probabil un apartament semidecomandat, cu două camere, ar acoperi fără probleme necesitățile voastre. Totuși, dacă sunteți orientați spre întemeierea unei familii, atunci ar fi bine să faceți o investiție pe termen mediu și lung, mai spațioasă, care să nu vă pună în situația de a face o nouă mutare, atunci când familia o să fie mai numeroasă.

Cu cât te pregătești mai bine pentru acest pas, cu atât îți va fi mai ușor să găsești ceea ce ți se potrivește. Lipsa unui plan înseamnă adesea un proces mai lung de achiziționare a locuinței și dificultăți în luarea unor decizii. Cumpărarea unei proprietăți înseamnă și parcurgerea unor puncte cheie, care te vor ajuta să conturezi idealul tău. Dă-ți voie să îți imaginezi, să te vizualizezi în casa ta. Gândește-te la toate lucrurile de care ai vrea să ai parte, cum îți dorești să îți petreci zilele și ce vrei să vezi în jurul tău.

Indiferent în ce etapă te găsești (dacă ai sau nu planul făcut), noi suntem alături de tine în tot acest proces. În continuare, te invităm la o discuție cu noi pentru a construe cu tine planul, sau la un tur virtual al proprietăților care se regăsesc în platforma noastră, unde vei găsi mai multe detalii care ar putea să te intereseze.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.