O vilă cu grădină este cu siguranță bucuria întregii familii. Ca părinte, te vei bucura de un cadru natural în care să începi fiecare dimineață la cafea, în care să citești o carte sau să prepari o cină savuroasă la grătar, în timp ce copiii pot profita din plin de tot spațiul pe care îl au la dispoziție pentru joacă. Momentele petrecute împreună cu toată familia sunt cele mai prețioase, tocmai de aceea, modul în care este organizată grădina poate favoriza astfel de activități. În cele ce urmează mai jos, îți vom relata 3 idei de spații de joacă pentru copiii pe care le poți amenaja în grădină, spații care se vor integra perfect în design-ul general.

1. Un centru de joacă  - o casă în copac este visul oricărui copil. Îi oferă posibilitatea să exploreze noi spații, să beneficieze de intimitatea unei zone de joacă sigure și să-și exerseze creativitatea în moduri în care nici nu ne putem imagina. Un centru de joacă poate presupune o astfel de fortăreață, unde urcarea poate avea loc pe scări clasice sau pe o scară din funie, iar coborârea, poate fi transpusă într-un tobogan pentru un plus de divertisment. Acest centru mai poate avea și un mic perete de cățărare, un leagăn și alte accesorii ce pot fi pe placul celor mici. Pentru a păstra totuși cadrul natural al grădinii și pentru a-ți oferi posibilitatea unui design minimalist, ușor de încadrat cu restul elementelor (masă, scaune, leagăn etc.), sfatul nostru este să alegi lemnul ca material de construcție al acestui centru.

2. Mini teren de baschet – Locul de joacă se alege și conform vârstei copiilor, așa că, pentru cei puțin mai mari, un mini teren de baschet și/sau fotbal poate fi ideal. Sporturile sunt o modalitate ideală pentru copii să-și consume energia într-un mod distractiv, competitiv și sănătos. Iar dacă fetele nu sunt atrase de aceste sporturi, pentru ele puteți amenaja o mini bucătărie de vară, un spațiu pentru pictat, desenat, sau pentru a-și desfășura hobby-ul pe care îl îndrăgește cel mai mult.

3. O zonă dedicată cu nisip și multe jocuri & jucării – Dacă nu ești încă hotărât care variantă ar fi mai potrivită, iar înainte de o astfel de investiție ai totuși nevoie de un loc potrivit celor mici, poți crea cu ușurință o groapă de nisip pe care o poți accesoriza cu tot felul de jocuri și jucării: lego, supermarket de jucărie, mingi, badminton, tablă de scris/desenat, căsuță de păpuși, orice le aduce zâmbetul pe buze și fericirea în suflet celor mici.

În aceste locuri de joacă, investițiile pot fi cât de mici, căci satisfacția copiilor  va fi cu siguranță de nedescris. Dacă pentru ei fericirea ajunge la cote maxime având un spațiu atât de frumos și unic de joacă, pentru voi, va exista bucuria de a-i avea aproape și de a-i vedea fericiți, dezvoltându-se prin joacă într-un mediu sigur și curat, în aer liber.

Dacă ai deja o grădină și nu știai cum să organizezi un spațiu de joacă pentru copii, ei bine, acum te poți pune pe treabă, sau poți apela la un designer să-ți vină în ajutor. Pentru cei care sunt în căutarea unei grădini de vis, atunci ai ajuns unde trebuie. Toate vilele din Tunari disponibile pe Click4home se bucură de curte și grădină, iar pe lângă asta, vin și cu multe alte beneficii pe care te invităm să le citești aici.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.