Achiziția unei case noi vine de regulă cu 3 variante pentru noii proprietari: fie aleg casa cu predare la roșu, ceea ce înseamnă că trebuie să vă ocupați ulterior de toate finisajele, fie semi-finisată, adică îți mai rămân câteva elemente de finisaje, precum și amenajarea interioară, fie cu predare la cheie, varianta în care totul este pregătit și este suficient să instalezi mobila ca voi să vă mutați cât mai repede în noua locuință. Pentru cei mai mulți dintre noi, acasă reprezintă oglinda personalității noastre, așa că majoritatea preferă să-și achiziționeze casa semi-finisată, pentru a o putea personaliza cu finisajele dorite. În acest sens, se disting din nou două alegeri importante: te ocupi singur de această parte, sau colaborezi cu un designer de interior specializat în acest domeniu?

În acest articol vei vedea că nu există un răspuns universal la această întrebare, căci decizia urmărește mai mulți factori, precum timpul tău disponibil, creativitatea și inspirația, o viziune clar definită și așa mai departe. Totuși, ca să îți faci o idee mai bună asupra cum te poate ajuta acesta, îți oferim 5 motive pentru care este bine să colaborezi cu un designer de interior.

1. Este cel mai bun mediator al viziunilor voastre – Când vine vorba de amenajarea interioară a casei, există cel puțin două păreri, două viziuni, a ta și a partenerului tău. Uneori acestea coincid, însă există elemente care pot diferi și care creează tensiuni între voi. Un designer de interior va discuta cu amândoi, va asculta nevoile și dorințele fiecăruia, și va veni către voi cu o propunere personalizată, care să împace toate gusturile.

2. Vă oferă un proiect personalizat, unde atenția la detalii este bine pusă la punct – Pentru un designer de interior, fiecare casă reprezintă un nou proiect, pe care îl va gândi diferit și creativ în funcție de dorințele voastre. În plus, veți avea siguranța faptului că toate detaliile vor fi puse la punct, de la tablouri, până la anumite obiecte decorative, toate aceste elemente vor fi integrate astfel încât să formeze o imagine de ansamblu unitară. Nimic nu va fi lăsat la voia întâmplării, astfel încât rezultatul final să fie exact oglinda proiectului prezentat inițial.

3. Colaborează activ cu diferiți furnizori, alege în funcție de buget – Chiar dacă poate aveți și timpul, și creativitatea necesară să vă decorați singuri propria casă, când vine vorba de achiziția pieselor de mobilier, a lavabilei sau a electrocasnicelor, cu siguranță experiența unui profesionist vă va ajuta să luați cele mai bune decizii. În mod firesc, designerii de interior colaborează activ cu diferiți furnizori, care au o diversitate și în modele, dar și în prețuri, astfel încât designerul să se poată încadra în criteriile stabilite cu voi inițial.

4. Intervin cu viziuni proprii, design funcțional – Un designer de interior cu experiență va veni cu o viziune proprie asupra proiectului. Cu siguranță va ține cont de dorințele voastre, dar stilul său și creativitatea se va resimți în micile detalii. În plus, un designer de interior îți va propune soluții funcționale, atât pentru spațiile mici, cât și pentru spațiile mari, astfel încât să te poți bucura de fiecare metru pătrat al casei tale.

5. Păstrează un stil unitar, creează o armonie interioară – Unul dintre cele mai importante aspecte este rezultatul final. Când porniți singuri în decorarea casei, părerile se pot schimba în mod activ, de la o încăpere la alta. Astfel, puteți ajunge în situația în care iubiți fiecare cameră în parte, însă în ansamblu, interiorul să prezinte un haos de stiluri. Un designer de interior vine către voi cu propunerea de proiect, care odată agreată, va fi urmată până în cele mai mici detalii. Și în acest caz pot interveni eventuale modificări în cazul în care o anumită piesă de mobilier nu este disponibilă, dar viziunea lui va descoperi o nouă piesă potrivită stilului general din casă.

Așa cum vezi, există numeroase argumente care te pot convinge că pentru decorul casei, este cel mai bine să colaborezi din start cu un designer de interior. Dacă alegi să achiziționezi casa împreună cu noi, te vom pune în legătură cu designerul de interior. Te invităm aici să vezi toate serviciile pe care Click4home ți le pune la dispoziție, dar și proiectele disponibile în cazul în care încă nu ai găsit casa potrivită.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.