Ultimul an ne-a făcut să regândim sensul pe care l-am atribuit cuvântului acasă. Acest loc înseamnă mai mult decât doar viața noastră personală, acest spațiu a devenit un loc în care încercăm să îmbinăm cât mai armonios și echilibrat timpul nostru liber, cu viața profesională. Când toate task-urile s-au mutat la tine în locuință, este esențial să ai un spațiu delimitat în care să te poți focusa pe fiecare activitate în parte. În acest sens, un spațiu dedicat pentru birou te va ajuta să fii mult mai organizat și să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut în fiecare zi.

Un birou poate însemna doar un scaun și o masă, sau poate însemna un spațiu înconjurat de elemente care să te inspire, care să te ajute să îți păstrezi atenția. Cu timpul, acest loc poate deveni monoton, așa că ți-am pregătit câteva idei pentru a transforma biroul de acasă într-un spațiu de care să te bucuri din plin.

Alegerea pieselor de mobilier: principalele elementele de la care vei porni în conturarea acestui spațiu sunt reprezentate de scaun și birou. Aici, în funcție de dimensiunile încăperii, ai de ales între diferite opțiuni. Primul criteriu ar fi alegerea unui scaun cât se poate de confortabil, care să îți mențină o poziție cât mai naturală și corectă a corpului. Mai apoi, poți trece la partea de design. Anul acesta, birourile lungi au câștigat popularitate prin faptul că acestea îți permit mult mai mult spațiu pentru a te desfășura, dar și pentru a-l decora cu diverse lucruri.

Dacă știi că uneori mai ai nevoie de câte o pauză, dar dacă te îndepărtezi prea tare de birou îți e greu să te reapuci, atunci poți adăuga un fotoliu lângă, unde să îți iei câteva momente de relaxare. Acesta îl poți alege într-o culoare accent, care va oferi încăperii un aer mai chic.

Decorul preferat: pentru că nu te afli într-un spațiu corporatist, ar trebui să jonglezi cu elementele care îți definesc personalitatea. Dacă mergi înspre stilul elegant, atunci mici accente glam, cum ar fi tablouri cu rame aurii, o lampă în nuanțe de bronz sau un suport de maculatură, vor fi elementele care vor defini acest stil.

Dacă preferi un stil cât mai fresh și mai aerisit, atunci te poți orienta spre obiecte de decor cât mai naturale, care să nu încarce. În acest sens, florile proaspete sau în ghiveci îți vor oferi un contrast armonios în spațiul de lucru. Poți să îl completezi cu un moodboard pe care să îți treci toate lucrurile pe care le ai de făcut sau cu obiectivele pe care vrei să le atingi anul acesta.

Mireasma spațiului: parfumul care ne înconjoară în locuința noastră joacă un rol important în starea de spirit pe care o avem. Modul în care aromatizezi spațiul te va ajuta să te simți mai confortabil și mai relaxat și să îl asimilezi cu o emoție pozitivă. Poți așeza în colțul biroului lumânări parfumate sau un difuzor de aroma terapie care îți vor schimba aerul în încăpere după bunul plac, în funcție de parfumul pe care îl preferi. Pentru a te concentra cât mai bine, îți recomandăm să alegi arome cât mai fresh, cum ar fi cele citrice.

Biroul de acasă ar trebuie să te întâmpine cu un mediu plăcut de muncă, în care să te simți bine, la fel ca în restul încăperilor. Dacă te-am surprina cu gândul la o nouă locuință, unde să ai suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care ți le dorești să le implementezi acasă, atunci te invităm în continuare aici, pentru a afla mai multe despre casele care fac parte din ansamblul Collection-10. Până în data de 15 aprilie, una dintre cele 10 case se bucură de o ofertă specială, cu 50% mai mult spațiu verde și un discount de până la 40.000 de euro, așa că ai toate motivele să începi o nouă viață. 

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.