Atunci când te muți la casă nouă, te cuprinde inevitabil un sentiment de libertate, o fericire absolută care parcă îți dă puterea să-ți îndeplinești mai ușor fiecare vis în parte. Te bucuri mai ușor de natură, zâmbești mai des împreună cu soarele de afară, dansezi cu entuziasm pe muzica oferită de ciripitul păsărilor, cu alte cuvinte, începi să trăiești cea mai bună viață a ta.

La scurt timp după amenajarea spațiului interior, vei vedea că intervine pofta și cheful de a trece la partea exterioară, grădina, elementul care cel mai probabil a și favorizat decizia ta de a te muta la casă. În funcție de dimensiunea acesteia și de spațiul de care dispui, poți implementa o serie de idei care să transforme acest loc, în locul tău preferat din casă.

Pe lângă spațiul de relaxare cu hamac sau leagăn suspendat, pe lângă zona de BBQ destinată celor mai delicioase momente petrecute alături de familie și prietenii dragi, pe lângă un mic spațiu destinat celor mici, cu loc de joacă sau tobogan, tinerele familii își doresc acum să aibă propria lor grădină bio, unde să își cultive singuri câteva legume pentru consumul propriu, eventual doar ca un hobby. În acest fel, pot avea un control mai ridicat asupra sănătății lor și a copiilor, dar și asupra gustului autentic de fructe sau legume (roșii, castraveți și ceapă) gust care ne-a încântat nouă copilăria în cel mai bun sens posibil.

Dacă îți dorești și tu un astfel de colț bio în grădina ta, îți spunem în continuare care sunt cei mai importanți pași de care îți recomandăm să ții cont.

1. Alege locul potrivit – pentru a crește și a se dezvolta, plantele de orice fel au nevoie de lumină, implicit de prezența soarelui. Așadar, pentru mica ta grădină bio din curtea casei tale, alege o zonă în care soarele fie ajunge toată ziua, fie măcar, câteva ore pe zi.

La fel de important este să alegi o zonă care să nu fie expusă unor vânturi sau curenți puternici, căci vor împiedica dezvoltarea acestora.

2. Grădină clasică sau grădină verticală – Dacă te bucuri de o curte generoasă, atunci poți opta cu ușurință pentru o grădină clasică, unde legumele sunt introduse direct în sol. Pentru cei dintre voi cu grădini de dimensiuni mai mici, sau, în cazul în care nu doriți să alocați un spațiu prea mare grădinii de legume, puteți opta pentru o grădină verticală.

Legumele cresc la fel de sănătos, însă pot fi plantate în ghivece speciale, plasate unul deasupra celuilalt. Puteți obține chiar și o arcadă, unde să încurajați creșterea unor trandafiri agățători.

3. Ce legume alegem? – Cel mai probabil, agenda ta de zi cu zi este una încărcată, fie că lucrezi de acasă sau de la birou. Astfel, îți recomandăm să cultivi acele legume de bază, care nu necesită o atenție sporită și care, pot aduce un plus de gust în viața ta.

Noi am opta pentru roșii cherry sau roșii normale, castraveți, ceapă, mazăre, fasole sau salată. Bineînțeles, pentru un plus de aromă și o mireasmă savuroasă în grădina ta, îți recomandăm să cultivi și diverse plante aromatice precum busuioc, rozmarin sau cimbru.

4. Cum îngrijim mica noastră grădină bio? – ei bine, spiritul de agricultori este bine cuprins în natura noastră, așadar, pașii de îngrijire sunt destul de intuitivi. Asigură-te să menții culturile umede, astfel că, în zilele fără ploaie, este necesar să uzi manual viitoarele legume.

Apoi, dacă observi anumiți paraziți sau anumite boli ale plantelor pe frunze, e bine să folosești un insecticid natural, să asiguri recolta ta de la toamnă. Mai departe, ele au nevoie de afecțiune, iubire și de încredere din partea ta, astfel încât să crească frumos și să-ți ofere cele mai curate roade.

Așa cum vezi, nici un vis de-al tău nu este departe de a fi îndeplinit, și uneori, nu ai nevoie de nimic mai mult decât ambiție și curaj. Dacă alegi și tu să creezi o mică grădină bio la tine acasă, îți dorim recolte bogate și multă răbdare în așteptarea celor mai savuroase legume.

Iar dacă acest articol ți-a inspirat dorință de a locui și tu la o casă cu grădină, te invităm să descoperi în portofoliul nostru, numeroase proprietăți care s-ar putea potrivi ție și familiei tale.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.