Investițiile imobiliare nu mai sunt o noutate, căci din ce în ce mai multă lume se bucură de beneficiile unei investiții. Astfel că, cei care dispun de o sumă de bani, preferă să o investească într-o nouă proprietate care poate rămâne copiilor sau care poate reprezenta o sursă de venit lunară constantă.

Cea mai la modă investiție imobiliară din zilele noastre este cumpărarea unui imobil și ulterior, închirierea acestuia. De ce acest fel de investiție îți poate aduce un profit? Ei bine, în primul rând, dinamica pieței este în favoarea investițiilor imobiliare. Cei mai mulți oameni nu dispun de sumele de bani integrale pentru a-și cumpăra o locuință, așa că amână acest moment până când reușesc să aplice pentru un credit imobiliar care să îi ajute în acest sens. Cel mai important este că, până atunci, ei vor apela la o chirie. Apoi, ne gândim la dezvoltarea universitară și la numărul în continuă creștere de studenți pe care Bucureștiul îi găzduiește an de an. Locurile din cămin sunt limitate sau nu oferă confortul necesar tinerilor studenți, așa că, și ei se îndreaptă spre varianta unei chirii. Mai departe, luăm în considerare și turismul, care a dezvoltat chiriile în regim hotelier, păstrând intimitatea și confortul unei case chiar și în vacanță.

Așa cum bine observi, dinamica pieței îți oferă deja multe răspunsuri la întrebarea de ce investițiile imobiliare sunt profitabile. Mai mult, cererea este încă superioară ofertei, așa că, prețurile sunt într-un trend ascendent când vine vorba de chirii.

Iar acum, a venit momentul să-ți spunem care sunt criteriile celor mai bune proprietăți în care ai putea să investești. 

Ca orice investitor rațional, îți vei dori să ai parte de chiriași serioși, care să plătească la timp chiria imobilului, să dispună de job-uri cu venituri stabile sau chiar în creștere și să nu aducă daune locuinței. Chiar dacă aceste lucruri nu țin tocmai de alegerile tale, trebuie să știi că există câteva criterii care sporesc nivelul profitului și pe care le poți anticipa chiar tu.

1. Zona imobilului

2. Prețul de cumpărare vs. potențialul închirierii

3. Tipul și anul construcției 

4. Calitatea și design-ul ansamblului

Cele mai căutate zone din București și totodată cele în care există potențialul unor chiriași serioși și de calitate, sunt zonele de lângă centrele business, zonele centrale, zonele în care există acces facil și rapid dinspre și spre birouri și zonele situate în proximitatea naturii.

În ceea ce privește costul de cumpărare versus potențialul cost de închiriere, aici ar fi cel mai bine să analizezi pe cont propriu cifrele reprezentative din piața imobiliară sau să te sfătuiești cu un consultant financiar. Ideal este să alegi un apartament situat într-o zonă cu cerere ridicată de închiriere.

Tipul și anul construcției sunt de asemenea foarte importante, căci tot mai multe persoane caută locuințe moderne, recent construite, astfel încât să le asigure confort și să se bucure de un trai liniștit. În plus, astfel de construcții formează comunități tinere, unde există o mai bună înțelegere și o viață socială de calitate. Tot despre calitate este vorba și când ne referim la construcție, dar și când vorbim despre design, două caracteristici esențiale în alegerea unei locuințe drept investiție. Chiar dacă nici un chiriaș nu va face teste de cutremur sau de inundații, va fi atent la modul în care arată construcția și cât de eficient este optimizată pentru locatari.

Așa cum vezi, toate premizele sunt de partea ta dacă alegi să faci o investiție imobiliară. Mai mult decât atât, avem câteva proiecte în portofoliul de proprietăți Click4home care sunt perfecte în acest sens. Ansamblul Darwin Residence, din Tunari, Ilfov, situat la doar câteva minute de zona Business a Bucureștiului este o opțiune de considerat: se bucură de spații verzi, de transport în comun cu stație în fața ansamblului, dar și de facilități sportive chiar în incinta complexului. Pentru mai multe detalii te invităm aici, dar și la o vizionare, unde îți putem da și mai multe detalii, în funcție de obiectivele investiționale pe care le ai setate.

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.