Societatea evoluează într-un ritm dinamic, iar atunci când ne dorim să devenim o țară mai dezvoltată, asemenea vecinilor din vest, există anumite lucruri și obiceiuri pe care le împrumutăm de la ei. Un stil de viață de acolo, acum un trend la noi, acela de a locui în chirie pe termen lung, sau chiar toată viața. Chiar dacă în alte comunități acest model se aplică cu succes din varii considerente, la noi, poate sta diferit. Prețul chiriilor este unul piperat, confortul este limitat, iar stabilitatea vine cu semne de întrebare în anumite perioade, cum a fost și aceasta, de pandemie.

Tradiția ne îndeamnă să avem proprietăți, să avem o locuință a noastră, un loc pe care să-l putem numi cu adevărat acasă, iar în acest articol îți vom detalia 4 motive pentru care achiziția unei case este favorabilă în comparație cu închirierea.

1. Vrei să o poți amenaja exact așa cum îți dorești – dacă stai sau ai locuit vreodată în chirie, probabil știi cum e să-ți dorești o anumită schimbare de decor, însă deseori nici nu ai voie, și nici nu îți vine să investești într-un loc pe care urmează să îl părăsești. În casa ta, lucrurile se schimbă. O amenajezi din start așa cum îți dorești, dacă optezi pentru o locuință semi finisată, sau poți aduce orice schimbare dorești în timp, dacă achiziționezi o casă la cheie.

2. Dorești să faci o investiție pentru tine și familia ta – cei mai mulți dintre noi apelăm la un credit atunci când vine vorba de a achiziționa o locuință, iar în această privință, apare îngrijorarea datoriilor la bancă. Un calcul simplu îți va demonstra că suma plătită lunar pe o chirie, este plus-minus suma pe care ar trebui să o plătești lunar la bancă, dar de această dată, pentru propria ta casă.

3. Preferi siguranța în vremuri de incertitudine – așa cum bine am văzut cu toții, lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, astăzi savurăm o cină în restaurant, mâine suntem obligați să rămânem izolați în case. În astfel de situații, cum a fost și pandemia pe care tocmai o traversăm, totul este incert: economia, job-ul, iar în cazul în care stai în chirie, poate chiar și locuința. Din casa ta nu te poate da nimeni afară – spune o vorbă, dar mai mult, te bucuri de tot confortul pe care ți l-ai creat, și când ceva devine monoton, ai toată libertatea de schimbare.

4. Vrei să rămână ceva în proprietatea copiilor voștri – Indiferent de alegerile lor de viitor, casa voastră, va fi casa copiilor voștri. Poate vor alege să o locuiască, poate vor alege să o pună spre vânzare sau să o transforme într-o sursă de venit, însă cu certitudine proprietatea rămasă drept moștenire îi va ajuta în planurile lor de viață. Așadar, casa nu este o investiție doar pentru tine, ci și pentru viitorul fericit al familiei tale.

Cu siguranță evoluția societății este benefică pentru noi, însă trebuie să fim selectivi cu propriile decizii. Prin aceste patru puncte ne-am dorit să-ți relatăm care sunt situațiile care, din punctul nostru de vedere, fac să fie mult mai bine să achiziționezi o casă, decât să locuiești în chirie. Pentru a te încuraja și mai mult, te invităm să descoperi frumusețea caselor nou construite în Tunari și nu numai, disponibile pe www.click4home.ro

Aboneaza-te la newletter

Află când publicăm un articol nou și fii la crent cu cele mai interesante trend-uri din amenajări, interioare și multe altele.